Prof.Dr. Ali YILDIRIM CHP Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Prof.Dr. Ali YILDIRIM CHP Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Prof. Dr. Ali YILDIRIM CHP Ankara 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı ve CHP Ankara İl Başkanlığı’nda kendisini destekleyen coşkulu kalabalığa seslendi.

"Değerli CHP Genel Merkez Yöneticilerimiz, Ankara İl Başkanım ve yönetimi, üyelerimiz, CHP’ye gönül vermiş yoldaşlarım ve saygıdeğer basın mensupları, bu özel günümde yanımda olduğunuz ve desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum ve hoşgeldiniz diyorum.

Önemli ve sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Birlikte başarma inancına katkı sunmak, bilgi ve birikimimi siyasette devam ettirmek için CHP Ankara 1.Bölgeden Aday Adayı Başvurusunu yapmış bulunmaktayım.

Değerli misafirlerimiz ve saygıdeğer basın mensupları neden aktif siyasete girme ve CHP Milletvekili Adayı olma gereği duydum?

CHP’de en önemli mevkiinin üyelik olduğu düşüncesiyle akademik hayata geçtiğim ve üye olma yasağının kalktığı günden bu yana (15 yıldır) partimizin üyesiyim. Ülkemin ve toplumun sorunları ile ilgilendim, mücadelenin hep içinde oldum. Ankara Mamak CHP il ve ilçe delegeliği, parti müşahitliği gibi görevlerde bulunup, son 3 yıldır il ve ilçe örgütlerimin bilgisi dahilinde Ankara’da açmış olduğum siyasi çalışma ofisimizde ve alanda örgütlerimizin bilgisi ve önderliğinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Şahsım Adli Tıp alanında çalışan ve ülkemizin gündeminden hiç düşmeyen; aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet, sağlıkta şiddet, madde kullanımı, çocuk istismarı, insan hakları, suça sürüklenen çocuk gibi konularda ulusal ve uluslararası çalışmalarımın yanında; İstanbul Sözleşmesi, şehir hastaneleri, sağlıkta dönüşüm programı, uyuşturucu madde kullanımı, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı gibi güncel sorunlarda farkındalık ve bilgilendirme için CHP il, ilçe örgütlerimiz, meslek örgütleri, muhtarlıklar, sendikalar, vakıf ve dernekler ile birlikte çalışmaları olan bir akademisyenim. Ayrıca çok  sayıda ulusal ve uluslararası kongre katılım, düzenleme ve oturum başkanlıklarım oldu.

Ülkemizin bu can yakıcı sorunlarına partimizin daha hızlı ve etkin bilgi edinmesine ve değerlendirmesine, sorunların çözümlenmesine yönelik politikalar üretilmesine önemli katkılarda bulunacağım düşüncesiyle, şimdiye kadar olan bilimsel, sosyal ve kültürel birikimlerimi partimin ve ülkemin hizmetine sunmanın heyecanı içinde Sn. Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun adil ve özgür bir Türkiye’yi yeniden inşa edip kurmak ve yapılandırmak, demokrasi ve insan haklarını iktidara taşımak için çıktığı bu mücadeleye katkı sunmak ve ona dava arkadaşı olmak amacıyla 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı oldum.
Göstermiş olduğunuz ilgiye, desteklerinize ve yanımda olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

 



Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı