Saadet Partisi Seçim Çalışmalarına Başladı

Saadet Partisi Seçim Çalışmalarına Başladı

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı 20 Şubat itibari ile seçim çalışmalarına başladı. 21 Şubatta basın açıklaması ile çalışmalarını duyuran partililer sivil toplum kuruluşları, esnaf ve mahalle ziyaretleri ile çalışmalara başladı.

Toplumun Özgecan Aslan cinayetini işleyecek kadar cani insanları yetişmesinde milletin milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmasının neden olduğunu anlatan Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Latif Öztek

Eğitim sistemindeki hataların düzeltilmesi gerektiğinden bahsetti.

 

12 yılda zengin daha zengin fakir daha fakir.

2014 yılının sömürü, savaş, çatışma, kan ve gözyaşı ile geçtiğini 2015 yılının da farklı olmayacağının şimdiden belli olduğunu belirten Öztek, küresel emperyalistlerin işgal, sömürü, zulüm ve iç çatışma çıkarmaları sebep olduğunu vurguladı. AKP’nin 12 yılı aşkın iktidarı döneminde faizci kapitalist düzenle çalışmasının zengini daha zengin, fakir daha fakir hale getirdiğini söyleyen Öztek, özellikle genç işsizlik oranının %19 civarında olduğunu, sanayi ve üretime yeterli payın ayrılmadığını hatta 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar TL ayrılmasına karşın faize 54 milyar TL ayrıldığını aktardı. Faiz politikalarıyla 12 yılda 600 milyar TL’nın sadece faize ödendiğini oysa iç ve dış borcun 615 milyar TL olduğunu belirten Öztek, İMF’ye olan borcun yerini kamuya olan 623 milyar TL borcun aldığını vurguladı.

Memur , işçi ve emeklinin satın alma gücünün düştüğünü, ücretlere yapılan zamların yetersiz kaldığını motorine ve benzine yapılan zamların ise vatandaşın canını bezdirdiğini söyleyen Öztek, asgari ücretin açlık sınırı olan 1250 TL’dan daha düşük olduğunu ekledi. Kredi kartı ve kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısının sürekli arttığına değinen Öztek, gelir dağılımının adaletsiz olduğundan ve iç göçün önlenemediğinden bahsetti.

 

‘sanayi hamlesi şart’

İhracatın artmasına karşın ithalatta sürekli düşüş oldğunu, dış ticaret açığının 84 milyar doarı aştığını, cari açığın ise 45 milyar doları bulduğunu söyleyen Öztek,  yerli sanayinin baltalandığını vurguladı. Hayvancılık be tarım sektörlerinin de yine ucuz ithal ürünler neticesinde çöktüğünü aktaran Öztek, yeni bir sanayi hamlesinin şart olduğunu öncelikle ahlak ve maneviyatın düzenlenerek faiz ekonomisinin kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı