Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Sadri Alışık Ödülleri sahiplerini buldu

Sahnelerin ve beyaz perdenin unutulmaz ismi, Usta Oyuncu Sadri Alışık anısına bu yıl 5’incisi düzenlenen "Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri" törenle sahiplerini buldu. Yenimahalle Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin (SAKM) ortaklaşa

Anadolu emekçilerini yüreklendiren gece

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, usta oyuncunun oğlu Kerem Alışık’la birlikte ev sahipliği yaptı. Eski Bakan Fikri Sağlar, usta oyuncular Mehmet Atay, Songül Öden, Özgürcan Çevik gibi çok sayıda tiyatrocu ve sanatseverin bir araya geldiği törende, farklı kategorilerde toplam 10 ödül dağıtıldı.

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan ödüllerin jüri başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu yaparken, törenin sunuculuğunu İsmet Numanoğlu üstlendi.

Çolpan İlhan anısına bir ilk

Sadri Alışık ve Çolpan İlhan anısına sinevizyon gösterileriyle başlayan ödül töreninde duygulu anlar yaşandı.

Temmuz ayında yaşamını yitiren usta tiyatrocu Çolpan İlhan adına bu yıl ilk kez verilen “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü” tiyatronun duayen ismi Maral Üner’in oldu. Üner’e ödülünü Kerem Alışık takdim etti. Oldukça duygulu olduğu gözlenen Alışık, “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin 5’incisinde de sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ancak bu gece bizim için biraz zor bir gece, Çolpan İlhansız bir ödül gecesi yaşıyoruz. Ödüle aday olan ve ödül alan bütün meslektaşlarımı teker teker kutluyorum” dedi.

Turist Ömer selamıyla selamladı

Ödüle layık görülen Maral Üner ise duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Turist Ömer selamı ile seyircileri selamlayan Üner, uzun süre ayakta alkışlandı.

Onur ödülü “Hocaların hocasına”

Gecede onur ödülüne, yetiştirdiği tiyatro insanları ve ürettiği bilgi kaynaklarıyla tiyatro sanatına yaptığı katkıları dolayısıyla  Temmuz ayında hayata veda eden Prof. Dr. Sevda Şener layık görüldü. Tiyatro dünyasında “Hocaların hocası” lakabıyla tanınan Şener’in ödülünü kızı Aslı’ya teslim eden oyuncu Songül Öden, “O, en zor konuları bile masallaştıran hocaların hocasıydı” diye konuştu.

Yılın en başarılı kadın ve erken oyuncuları ile yardımcı oyuncuların ödüllendirildiği gecede, komedi ve müzikal dalında da en iyilere ödülleri verildi.

Karanlığı sanatla yeneceğiz

Gecenin ev sahipliğini yapan Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal da gecede kısa bir konuşma yaparak salonu dolduranları selamladı. Konuşmasının ardından Kartal, Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Elçin Tezcan’a ödülünü verdi. Aynı kategoride yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ise Ersin Ayhan oldu.Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında en iyi kadın oyuncu Rengin Samurçay seçilirken, aynı kategoride en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Basri Albayrak layık görüldü.

Berkinlere, Fıratlara, Özgecanlara…

Mehtap Öztepe, Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, usta tiyatrocu Mehmet Atay ise Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçildi. Atay, “Ödülümü Berkinlere, Fıratlara, Özgecanlara adıyorum” diye konuştu. Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın ve erkek oyuncuları ise Miraç Eronat Erbil ve Cebrail Esen oldu.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli