Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki

Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki

Samsun’da görev başında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Op. Dr. Kamil Furtun’un uğramış olduğu saldırıyı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meslektaşları ve vatandaşlar protesto etti.

Biz  bir aileyiz şiddeti birlikte yeneceğiz  diye konuşan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Murat Akçay, “Sağlık ve şiddet sözcüklerinin bir arada kullanılması bizi derinden etkilemektedir. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak hep birlikte durarak verebiliriz” dedi.

 Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları Samsun’da görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren  Op. Dr. Kamil Furtun’u  anmak ve yaşamını yitirmesine neden olan saldırıyı kınamak için bir araya geldi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından merhum doktorun meslektaşları ve görev arkadaşı hemşireler hep bir ağızdan yaşanılan acı olayı kınayan mesajlar verdiler.  Hastane bahçesinde gerçekleştirilen eyleme; Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Ercan Özgül, Atatürk Hastanesi Yöneticisi Murat Akçay’ın yanı sıra çok sayıda doktor, hemşire, hasta ve hasta yakını katıldı.  

 “Sağlık çalışanları tedirgin”

Son zamanlarda yaşanan olaylar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını neredeyse tükenme noktasına getirmiştir diyen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Murat Akçay, “Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “sağlık ve şiddet” kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir üzüntü ve endişe duymaktayız. Son zamanlarda yaşanan olaylar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını neredeyse tükenme noktasına getirmiştir.  Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak hep birlikte durarak verebiliriz” diye konuştu.  



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı