Satılık Belediye

Satılık Belediye

Alper Taşdelen’in yönetime geldiğinden bu yana icraatları tepki toplamaya başladı. Gazetemizde daha önce gündeme getirdiğimiz Belde AŞ. Genel Müdürü Muzaffer Kökver’in maaşı ile eleştirilen Taşdelen şimdi de satışa çıkarılan arsalar, belediye hizmet binal

Yaşanan krizlerden biri de belediyenin güvenlik elemanlarıyla ilgiliydi. Güvenlik personelinin ihalesi yapılmamış, personel firma kıyafetlerini çıkararak sivil kıyafetlerle çalışmıştı. Bu süre içerisinde ise ücretleri ödenmemişti. Kriz geçici bir süre sözleşme uzatılarak ertelenmişti.

 

Arsalar Satılıyor

 

Chpcankaya Sesi  haberine göre Çankaya Belediyesi Eylül ayı içerisinde yirminin üzerindeki arsasını satılığa çıkarıyor. Bununla ilgi liste çıkarıldı. İmar müdürlüğünde ve Başkan Yardımcısı Yasemin Asil’in odasında liste dağıtılıyor. Bugünlerde satış ile ilgili ilana çıkılacak. Satış gerekçesi bütçe yetersizliği. Buradan gelecek gelir belediyeye yetmeyecek, bu nedenle yeni bir satış listesi de hazır.

 

Yurtlar Kapatılıyor

 

Son belediye meclisinde alınan kararla kız ve erkek öğrenci yurtlarına kapatma kararı alındı. Bu yurtlar için daha yaz başında kayıtlar alınmıştı. Kapatma kararı meclis toplantısında basit gerekçelerle geçirildi. Yurtlar sadece kapatılmakla kalmıyor, belediye mülkiyetinde bulunan Erkek yurdunun (İnönü Gençlik Merkezi) mülkiyeti de bedelsiz olarak Ankara Üniversitesi’ne devrediliyor. Belediye meclisinde bu kararla ilgili olarak çıkan tartışmada sıralanan: odalarda tuvalet olmaması, yurtlarda yemek çıkmaması gibi gerekçeler sıralandı.

 

Kadın Sığınma Evi Satılıyor

 

Yurtların kapatılmasına ekonomik gerekçeler sıralayan başkan yardımcısı Turgay Bozoğlu bu kapatmaları makul gösterebilmek için bu defa kadın sığınma evinin de satılacağını açıkladı. Bilindiği gibi Mor Çatı Derneği ile ortak yürütülen çalışma ile açılan kadın sığınma evi Bülent Tanık döneminde açılmış ve kadın örgütleri tarafından büyük bir destek görmüştü.

 

Belediye Hizmet Binası Da Satışa Çıkıyor

 

Yıllardır kirada hizmet veren Çankaya Belediyesi ilk defa Bülent Tanık döneminde Kızılay’daki hizmet binasını satın alarak kendi mülkünde bütün birimlerini birleştirmişti.

Şimdi aynı binada hizmet veren Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen’in talimatıyla önce başkanlık odasını 12. Kattan 3. Kata taşımaya başladı. Bazı alanlarda yapılan kaçak tadilatlarla oda büyütüldü. İç avludan asma bir asansör eklendi. Bu arada binanın iki girişi ve buralardaki asansörleri kapatıldı.

Bunlar yaşanırken belediye meclisinden alelacele bir karar geçti. Bu karara göre Çankaya Belediyesi mülkü olan Eskişehir yolundaki ATO binasının karşısına denk düşen alan niteliği değiştirilerek belediye hizmet binası yapılmak üzere karar alındı. Üstelik bu karar Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmaya varılarak bir gün sonra Büyükşehir belediye meclisinden de ışık hızıyla geçirildi.

CHP’nin Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili olan Doğan Yılmazkaya tarafından yürütülen pazarlık sonunda Eskişehir yolundaki hizmet binasının onaylanmasına karşılık Kızılay’da şu anda kullanılan binanın Büyükşehir Belediyesine devri olduğu kulislere sızdı. Büyükşehir Belediyesinin bu alan için Cami yapma projesi var.

 

Bunun yanı sıra zor günler yaşayan, özellikle hentbol alanında “marka” bir değere sahip Çankaya Belediyesi ANKA Spor Külübü yeni göreve gelen Taşdelen’in devralmaması ve külübe hiçbir maddi kaynak aktarmaması nedeni ile mücadele ettiği Erkekler ve Kadınlar Hentbol Süper Lig ve Erkekler Voleybol Süper Lig ve Kadınlar Voleybol 1. Lig’den çekilmek zorunda kaldı.

 

Edindiğimiz bilgilere göre 2014 yılı başından itibaren 100’den fazla sporcusuna yaklaşık 60’ar bin TL’lik borcu ödeyememiş durumda… Geçen yıl AKP hükümeti yaptığı düzenleme ile belediyelerin spor külüplerine yaptıkları maddi katkıyı minumumlara düşürmüştü. Şu ana değin Çankaya Belediyesi 2014 yılında spor külübüne karşı yasaların öngördüğü minumum katkıyı bile sağlayamamıştır.

 

Kulüp yöneticilerinin ifadelerine göre kulübün tüm faaliyetlerini durdurmuş, öğrenci spor yurdu boşalmış durumda. Yine yöneticilerden aldığımız bilgilere göre Spor Kulübünün, SGK, Vergi ve piyasa borçlarının toplamı yaklaşık 3 milyon TL’yi bulduğunu geçen dönemin bürokratlarından oluşan Spor Kulübü yönetiminin çabalarına rağmen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ve Belediye Meclis Başkanvekili Selçuk Dereli’nin kendileri ile diyaloğu ve her türlü görüşme taleplerinin geri çevrildiğini ifade ediyorlar.

 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Taşdelen, 800 bin TL  olduğu ileri sürülen Audi 8 Long Marka yeni bir makam aracı İmar A.Ş aracılığı ile alarak kullanmaya  başladı. Öte yandan Çankaya Belde A.Ş eski genel müdürü ile İmar A.Ş genel müdürlerine yaklaşık 7000’er bin TL maaş ödenirken, bu şirketlerde çalışan yaklaşık 2000 işçinin toplu sözleşme, ikramiye farkı olarak yaklaşık 4.000 ile17.000 TL bulunan ortalama alacaklarını ve düzenli maaşlarını ödeyememektedir.  Çankaya Belde A.Ş ve İmar A.Ş ye yeni Genel Müdür  olarak atanan Muzaffer Kökver’ene ise 32 000 bin TL maaş ve yedi bin lira huzur hakkı ile toplamda 39 bin lira aylık maaş ödenmesi ise soru işareti oluşturmaktadır. 



Anahtar Kelimeler: Satılık Belediye

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli