Savcı ´Parsel Parsel´i Soracak

Savcı ´Parsel Parsel´i Soracak

Bülent Arınç´ın Melih Gökçek için “ Ankara´yı parsel parsel satmıştır” sözlerinin ardından yapılan suç duyurularını soruşturan savcılık Arınç´a bildiklerini yazılı olarak sorma kararı aldı. Arınç yanıt vermezse Gökçek´in imar değişikliklerine ilişkin çalı

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç´ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ‘Parsel parsel sattı´ açıklamaları üzerine başlatılan soruşturmada, savcılık ilk adımını atmaya hazırlanıyor. 7 Haziran seçimlerinden önce Çözüm Süreci´yle ilgili açıklamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı eleştiren Arınç, kendisini ‘paralelci´ olmakla suçlayan Melih Gökçek için “Ankara´yı parsel parsel satmıştır. Gökçek ile 100 konuyu 8 Haziran´dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim” açıklamasında bulunmuştu. Arınç´ın açıklamaları üzerine çok sayıda vatandaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunmuş ancak aradan geçen süreye rağmen dosyada herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Savcı 8 Haziran´ı bekledi

Soruşturmayla görevlendirilen savcı, öncelikle Arınç´ın 8 Haziran sonrasında yapacağı açıklamaları beklemeye başladı. Ancak Arınç, beklenen açıklamaları yapmadı. Bunun üzerine savcı, ‘Gökçek ile ilgili 100 konu´ hakkında bildiklerini paylaşması için, Arınç´a yazılı olarak sorma kararı aldı. Arınç´ın sorulara yanıt vermemesi durumunda savcılığın ‘B´ planı devreye girecek. Ankara´yı yaklaşık 20 yıldır yöneten Gökçek´in imar değişikliklerine ilişkin çalışmaları, savcılıkça incelemeye alınacak. Ancak hangi yılların soruşturma dosyası kapsamına alınacağı Ankara Başsavcılığı yetkilileriyle yapılacak değerlendirme sonrasında tespit edilecek. Söz konusu iddialara rağmen Gökçek, Arınç hakkında ‘iftira´ suçlamasıyla herhangi bir suç duyurusunda bulunmadı. Gökçek´in avukatı Fatih Atalay, “Başbakan, ‘Bu konuda konuşmayın, bir şey yapmayın´ demiş. Parti disiplini gereği biz bu talimata uyduk. İftira suçlamasına yönelik bir suç duyurusunda bulunma düşüncemiz şimdilik yok. Çiğ yememişiz ki karnımız ağrısın. Bizim hukuka aykırı bir işlemimiz yok. Delilleri varsa sunsunlar. ‘Ankara´yı parsel parsel sattılar´ sözü çok soyut bir söz. Bir anlık bir açıklama olduğunu düşünüyoruz” dedi. (Hürriyet)



Anahtar Kelimeler:

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli