Sebze ve et fiyatları yükselişe geçti

Sebze ve et fiyatları yükselişe geçti

Ramazan öncesinde Ulus Hali´ni gezerek, esnafı dinleyen Ankara Hürriyet, Ramazan alı ile birlikte haldeki meyve, sebze ve et fiyatlarının son durumunu inceledi. Ramazan´da sebze fiyatlarında artış gözlenirken, meyve fiyatları düştü.

Ramazan ayı ile birlikte hareketliliğin arttığı Ulus Hali´nde sebze fiyatlarında artış yaşanırken meyve fiyatları düştü. Halde satışa sunulan sebze fiyatlarında, Ramazn öncesine göre yaklaşık yüzde 5 artış gözlendi. Meyve fiyatları ise yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düşüşe geçti. Vatandaşın iftar yemekleri için  daha çok sebzeye yöneldiğin kaydeden hal esnafı Mehmet Yılmazşunları söyledi:

BEZELYE İKİYE KATLADI

“Geçen seneye göre tezgahdaki fiyatlar daha ucuz diyebiliriz, müşteriler pahalı olmasına rağmen sebzeye rağbet gösteriyor, domates şu anda mevsimine göre pahalı seyrediyor. Önümüzdeki hafta Ayaş domatesinin çıkmasıyla fiyatının düşeceğini tahmin ediyoruz. Özellikle bezelye geçen yıl 1,5 TL iken bu sene tezgaha 3 TL´ye çıkıyor. Müşteriler kışlık kullanmak amacıyla bezelyeye yoğun ilgi gösteriyor. İşlerimiz yoğun, piyasada hareketlilik var. Satışlardan memnunuz.”

BEYAZ ET YÜKSELİŞTE

Kırmızı et fiyatları ise Ramazan ayı ile birlikte yükselişe geçti. Dana kolun fiyatı 30 TL´den 32 TL´ye çıktı. Beyaz et de artıştan nasibini aldı. İhracatına uygulanan kotanın artması ve Ortadoğu ülkelerindeki Ramazan hareketliliği, beyaz et fiyatlarını yukarı çekti. Ulus Hali´nda kasaplık yapan Yunus Karayörük, “Ramazan öncesi tavuğun kilosu 5 TL´ye alıcı buluyordu. Ramazan ile birlikte bu fiyat 6,5 TL´ye çıktı. Kırmızı ette müşteriler genelde kuzu etine yöneliyor. Kuzu kolun kilosu 22 TL. Beklentimizin üzerinde bir rağbet var. Bu sene iftar sofralarını kuzu eti lezzetlendiriyor” diye konuştu.

SEBZE 
Ramazan öncesi Ramazan ayı
Domates 1,5 TL 2 TL
Salatalık 1,5 TL 2 TL
PatLıcan ve kabak 2  TL 2 TL
Fasulye 5,5 TL 6 TL
Biber 2 TL 2,5 TL

MEYVE
Ramazan öncesi Ramazan ayı
Kiraz 5 TL 3,5 TL
Üzüm 6 TL 5  TL
Erik 8 TL 6  TL
Karpuz 1 TL 1 TL

ÇIKRIKÇILAR´DA İŞLER DURGUN

Ankaralı vatandaşların düğün ve kına alışverişleri için ziyaret ettiği Çıkrıkçılar Yokuşu´nda Ramazan durgunluğu yaşanıyor. Alışverişlerin Ramazan sonrasına ertelendiğini belirten esnaf Muammer Öztürk, “Oruç başlayınca işlerimiz durdu. Tüm çarşı esnafınında duru aynı. Yokuşun hareketlenmesi Ramazan Bayramı´nı bulur” dedi.