Sincan belediyesi`nde neler oluyor?

Sincan belediyesi`nde neler oluyor?

Sincan Belediyesi?nin Kasım ayı meclis toplantılarının ilk günkü oturumu oldukça gergin ve tartışmalı bir ortamla başladı. Türkobası Mahallesi?nde bulunan yaklaşık 400 dönümlük 778 ve 1391 kadastro parsellerinin alınmasıyla ilgili olarak MHP?li Belediye M

 Sincan Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantılarının ilk günkü oturumu oldukça gergin ve tartışmalı bir ortamla başladı. Türkobası Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 400 dönümlük 778 ve 1391 kadastro parsellerinin alınmasıyla ilgili olarak MHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye Başkanı Mustafa Tuna arasında tartışmalara sahne oldu.  MHP Grubunun red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İşte o arsalar

Sincan’da 4254 Ada 1 Parsel’de bulunan arsanın İmam Hatip Okulu yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına bedelsiz olarak devredilmesi görüşülmesinde  MHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Av. Efkan Özkan, Sincan’da okul yapılmasına MHP grubu olarak karşı olmadıklarını ancak belediyenin en güzel arsalarının bu şekilde bedelsiz olarak verilmesine karşı olduklarını söyledi. Özkan: toplantıda yaptığı konuşmasında “Geçtiğimiz dönem Hasan Altın’ın belediye başkanlığı döneminde bu arsanın belediyemize kazandırılması için 600 milyar lira ödeme yapılarak burası alınmış. Ama şimdi bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığına devrediliyor. Okul yapımı için başka bir yerden arsa temini yapılabilir, ilgili Bakanlığa verilebilirdi” diye konuştu. MHP Grubunun itirazlarına rağmen AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edildi.

Türkobası’nda 400 dönümlük arsa!

Türkobası Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 400 dönümlük arsa MHP Grubu ile Mustafa Tuna arasında tartışmalara neden oldu. MHP Grubu, Türkobası mahallesinde bulunan arsaların Büyükşehir Belediyesi’nden Sincan Belediyesi’ne satın alınarak Türkobası Mahallesi’nde bulunan köylülere satılmasının çok saçma olduğunu ve bunu Büyükşehir Belediyesi’nin de yapabileceğini belirttiler. MHP’li Meclis Üyeleri, burada bulunan arsaların bölgede Organize Sanayi bulunması nedeniyle çok değerli arsalar olduğu ve bunun altında başka şeylerin yatabileceğini dile getirdiler. MHP Grubunun itirazlarına ve gündem maddesine RED oyu vermelerine rağmen, yine AK Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

 Geçen ay

Hatırlanacağı gibi, Ekim ayında yapılan meclis toplantısında da Sincan Belediye başkanı Mustafa  Tuna’nın borçlanma yetkisine bazı AK Parti’li meclis üyeleri bilinçli olarak toplantıya girmediklerinden dolayı ilgili gündem maddesi düşmüş idi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı