Sincan Belediyesinden “Tarımda İnovatif Çözümler” Toplantısı

Sincan Belediyesinden “Tarımda İnovatif Çözümler” Toplantısı

Sincan Belediyesi, düzenlenen toplantıda dijital tarım ve tarım teknolojileri şirketleri ile üreticilerle bir araya geldi.

Sincan Belediyesi koordinatörlüğünde, Sincan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sincan Ziraat Odası destekleri ile “Tarımda 4.0 İnovasyon Dijital ve Teknoloji Destekli Tarım Projeleri” toplantısı Sincan Kültür Evi’nde yapıldı. Toplantıya Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Tarım ve Orman Müdürü Şamil Yüksek, Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Sezgin Gülmez, ilgili kurum amirleri, dijital tarım ve tarım teknolojileri şirketlerinin yöneticileri ile çiftçi ve üreticiler katıldı. Ülkemizde söz sahibi farklı dört şirketin temsilcilerinin yanı sıra Sincan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Bitkisel ve Hayvansal Üretim AR-GE biriminin de hazır bulunduğu toplantıda Sincan’ın tarım durumu, tarımda dijitalleşme konusu, daha sağlıklı ve daha ucuz gıda için bilgiye dayalı üretim, uzaktan saha ve hava durumu takibi, haşere ve hastalık modelleri gibi birçok konu ele alındı.

Toplantıda, dünyada tarım danışmanlarının kullanmış olduğu tarlada sonuç veren cihazların sunumunu Endüstri Mühendisi Tanzer Bilgen, tarımda iklim dijital sensörleri sunumunu Ziraat Mühendisi Fikriye Berk, ülkemizde ilk defa  kullanılacak olan değişken oranlı N uygulamaları sunumunu İşletme Mühendisi Korhan Yüzbaşıoğlu gerçekleştirdi. Ayrıca Hayrabolu Önder Çiftçi Derneği Mehmet Çıkrıkçılı ile Ziraat Mühendisi Raşit Yılmaz’da bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantında ki amaçlarının Sincan’da tarımda inovasyonu sağlayarak daha ekonomik, sürdürülebilir verimli tarım yapılmasının yanı sıra köyden kente göçü  engelleyebilmek olduğunu dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “ Sincan Belediyesi olarak tekrar kırsalımızı keşfetme derdindeyiz. En kısa sürede kırsaldaki sıkıntıları sıfırlayacağız. Tarım, en güçlü olduğumuz alanlarımızdan. Ancak tarımda kaliteyi daha da artırmak için çalışmalarımızı yoğunlukla sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz bu toplantıda onun çalışmalarından bir tanesidir. Sincan’da tarımda inovasyonu sağlayarak daha ekonomik, sürdürülebilir verimli tarım yapılmasının yanı sıra köyden kente göçü  engelleyebilmek büyük hedeflerimiz arasındadır” ifadelerinde bulundu.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli