ŞİRKET KURMAK KOLAYLAŞTI…

ŞİRKET KURMAK KOLAYLAŞTI…

15MART 2018-“Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 9 Mart´ta Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından şirket kurmak kolaylaştı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesinde hizmet veren Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü kanunun yürürlüğe girmesinin hemen ardından “tek noktadan hizmet”uygulamasını başlattı. Uygulama sayesinde şirket kuruluşları 30 dakika gibi çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

Şirket kuruluşunda eskiden 5 ayrı kurumla muhatap olunması gerektiğini hatırlatan Baran, “Mükellefimiz az önce yarım saat bile sürmeden şirket kuruluşunu gerçekleştirerek buradan ayrıldı. Ticaret prosedür silsilesinden kurtuldu. Mükellefimizburadan mutlu, memnun ayrıldı, biz de bundan büyük memnuniyet duyduk” dedi.

Hız çağında yaşandığını, endüstri 4.0´ın konuşulduğunu kaydeden Baran, “Bizim bu dönemde çalışan, üreten, ticaret yapan herkesin hızını artırmaya katkıda bulunmamız gerekiyor. Yatırım ortamı iyileştikçe 2023 hedeflerimize daha çok yaklaşacağız” diye konuştu.

-7 PROSEDÜR BİRE İNDİ, 30 DAKİKADA ŞİRKET KURULDU-

Şirket kurmak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın otomasyonu olan MERSİS´ten (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) giriş yapıp, ana sözleşmesini yükleyerek şirket kurmak üzere başvuru yapan ve ATO´nun www.atonet.org.tr adresli web sayfasından limited şirket kurmak üzere on-line randevu alan Osman Yılmaz, şirket defterleriyle birlikte Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü´ne geldi. Ticaret Sicili Müdürlüğü personeli tarafından karşılanan Osman Yılmaz´ın önce şirket ana sözleşmesinin kanuna uygunluğu incelendi. Ana sözleşmenin kanuna uygun olduğunun belirlenmesiyle birlikte Ticaret Sicili Müdürlüğü personeli eliyle eskiden noterde yapılan tüm tasdik hizmetleri gerçekleştirildi. Buna göre,  şirket ana sözleşmesi, imza beyannamesi ve şirket defterleri tek tek tasdik edildi. Bu işlemlerin ardından şirketin kuruluşuna ilişkin ilan metni Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi´ne gönderildi.

Sosyal güvenlik kaydı, SGK´ya gitmeye gerek kalmadan Ticaret Sicili Müdürlüğü´nde şirket kuruluşu sırasında elektronik olarak gerçekleştirildi.Ayrıca banka yoluyla ödenen Rekabet Kurumu payı da yine Ticaret Sicil Müdürlüğü vasıtasıyla ödendi. Böylece eskiden şirket kurmak için uygulanması gereken 7 ayrı prosedür bire indirilmiş oldu.Osman Yılmaz şirket kurma işlemlerinin tamamını 30 dakika dolmadan bitirdi.

Şirket kuruluşu gerçekleştirenOsman Yılmaz, kısa süre içerisinde işlemlerini gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ATO Başkanı Baranile Ankara Ticaret Sicili Müdürü Can Karadavutve tüm çalışanlarına teşekkür etti. 



Anahtar Kelimeler: ŞİRKET KURMAK KOLAYLAŞTI

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli