Sosyal Yaşama 50 Milyon TL

Sosyal Yaşama 50 Milyon TL

Ankaralıların, sosyal alan eksikliği nedeniyle zaman geçirmek için AVM´lere akın ettiğini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yeni sosyal donatı alanları oluşturmak için 50 milyon TL´lik kaynak ayırdıklarını söyledi.

Başkent´te vatandaşların zamanlarını AVM´lerde geçirdiğini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgutluların sosyal yaşamını canlandırmak için sosyal donatı projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Demirel, bu sene içerisinde proje değeri yaklaşık 40 ile 50 milyon TL tutarında üç sosyal tesis inşaatına başlayacaklarını aktardı. Demirel, Bağlıca´da inşaat çalışması başlayan Engelsiz Aile Yaşam Merkezi, ihalesi gerçekleştirilen Elvankent Aile Yaşam Merkezi ve projesi hazırlanan Güzelkent Kültür Evi ile ilçe sakinlerinin yaşamlarına artı değer kazandırmak istediklerini de söyledi.

Üç projenin 2016´nın sonunda hizmete gireceğini aktaran Demirel, “Bu projeler tamamlandığında Etimesgut´ta yaşam daha da kolaylaşacak” dedi. Demirel şu açıklamalarda bulundu:

Çalışmalara devam ediyoruz

“550 binin üzerine çıkan nüfusumuzun artan yapısını göz önünde bulundurarak Etimesgut´ta sosyal donatıları yapmaya devam ediyoruz. Göktürk Aile Yaşam Merkezi, Atakent Aile Sosyal Tesisleri, Kent konseyi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Etimesgut Kent Meydanı gibi birçok sosyal donatı ve yaşam alanını hayata geçirmiştik. Kreşler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yaşamı kolaylaştıran yapılar yaptık. Bu dönemde aynı tempo ile ihtiyaç duyulan bölgelerde de seçim beyannamemizde vaat ve taahhüdünü yaptığımız donatıların çalışmalarına devam ediyoruz.

Kalite ve renk katacak projeler

Yol açmak, kaldırım yapmak, asfalt atmak belediyelerin olmazsa olmaz çalışmalarıdır. Belediyeler bu yolu, kaldırımı zaten yapacak. Bunların dışında vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak, yaşamına kalite ve renk katacak projeler de yapılmalı. Belediyemizin gelir kalemlerini, hizmet önceliklerini iyi tespit ederek sırasıyla vatandaşımızın taleplerini karşılayabilme adına çalışıyoruz. Şartlarımız ağır ve sıkıntılı ama şu ana kadar iyi ilerliyoruz, önümüzdeki süreçte de hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Taşra kent görüntüsünü sildi attı

Bütünşehir yasasıyla Turkuvaz ve Yapracak bölgesi ile birlikte 5 mahalle sınırlarımıza dahil oldu. Yaklaşık 50 bin nüfus yer alıyor. Buralarda belediyecilik adına hiçbir şey yapılmamış. Biz buralarda da sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Etimesgut, çağdaş bir kentleşmeyi yakaladı, 15 yıl önceki taşra kent görüntüsünü sildi attı. Etimesgut çağdaş bir kent olarak büyümesine devam ediyor, Ankara´nın ve Türkiye´nin her tarafından göç alıyoruz. Şehrimizdeki her hemşerimize belediye hizmetlerini ulaştırmanın yollarını arıyoruz. Bütçemiz sınırlı ama kendi yağımızla kavruluyor, kendimize yetiyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Sosyal Yaşama Milyon

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli