SSK Blokları için dönüşüm startı

SSK Blokları için dönüşüm startı

Yenimahalle Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenecek olan 25 Mart Mahallesi SSK Blokları´nda yaşayan vatandaşların, mağdur olmaması için elini taşın altına koydu.

Projeyi üstlenecek firma ile vatandaş arasında aracı olan belediye, eskimiş konutların yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasına öncülük edecek. Ayrıca daire sahiplerinin, yetersiz müteahhit firmalarca mağdur edilmesini önleyerek, projenin hızlı bir biçimde bitirilmesi için takipçi olacak.

Ankara´nın ve Yenimahalle´nin en gözde yerleşim alanlarından olan 25 Mart Mahallesi´ndeki SSK Blokları´nın kaderi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı.

Eskiyerek ekonomik ömrünü dolduran SSK Blokları´nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenmesiyle ilgili bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu´nun da hazır bulunduğu toplantıya daire sahipleri yoğun katılım gösterdi.

Yenimahalle´ye prestij katacak

Yaklaşık 1700 konutun yıkılmasıyla alanda hayata geçecek projenin, daire sahiplerine ayrıntılı slaytlar eşliğinde anlatıldığı toplantıda, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da bir konuşma yaparak hak sahiplerine seslendi. Yenimahalle Belediyesi´nin projedeki tek amacının yüklenici firmaya karşı vatandaşın hakkını savunmak ve projenin bir an önce tamamlanması için işin takipçisi olmak olduğuna vurgu yapan Yaşar, “Benim tek isteğim, burada yaşayan vatandaşların mağdur olmadan daha sağlıklı, daha güzel, sosyal donatı alanları olan, temiz evlerde yaşamasıdır. Ayrıca 25 Mart Mahallesi, Yenimahalle´nin giriş kapılarından biri. Bir belediye başkanı olarak insanların Yenimahalle´ye girdiklerinde prestij bir projeyle, şık binalarla karşılaşmasını, ilçemizin giriş kapısının güzel olmasını istiyoruz.  Belediye olarak hedefimiz, sizin haklarınızı korumak ve ilçemize yakışan binaları Yenimahalle´ye kazandırmaktır” dedi.

 

Vatandaşlar bilgilendirilecek

Bu alanda yeni yapılacak konutlara ilişkin örnek proje çalışmaları devam ederken, SSK Blokları´nın olduğu alanda kurulacak tanıtım ofisinde, vatandaşlara gerekli teknik bilgi verilecek.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli