TANIK DENEYİMLERİNİ SAFRANBOLU İLE PAYLAŞTI

TANIK DENEYİMLERİNİ SAFRANBOLU İLE PAYLAŞTI

Çankaya sınırlarına yaptığı hizmetle takdir toplayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyecilik adına, bilgi, birikim ve deneyimlerini Safranbolu ilçesiyle paylaştı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi ?Safranbolu?da belediyecilik anlamında neler ya

 Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyecilik deneyimini Safranbolu ile paylaştı. CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır’ın davetlisi olarak Safranbolu’ya giden Tanık’a CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu ve Şehir Plancısı Nevzat Uğurel eşlik etti.

 

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, “Biz seçim startını verdik. Safranbolu’da belediyecilik anlamında neler yapabiliriz?” diye Çankaya Belediye Başkanımızı davet ettik. Kendisi de bizleri kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu İlçe yönetiminden aldığı daveti çok önemli ve anlamlı bulduğunu dile getiren Başkan Tanık partililerle ilçe binasında buluştu. Safranbolu’nun Türkiye’nin mimari tarihi açısından İstanbul’dan sonra adını duyuran önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Tanık,

"Safranbolu`nun bu varlığının kaynağı hiç kuşku yok ki, onu yapan insanlardır” dedi.

Safranbolu`nun özel yetenekli, güçlü kuvvetli bir toplulukla var olduğunu ve bu topluluğun da kentin coğrafyasına verdiği emeğin ortaya çıktığını vurgulayan Tanık, “Dünyadaki ekonomik krizle ilgili olarak bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların aşılmasında en önemli işlerden bir tanesi toplukların örgütlenmesidir” dedi. Son 30 yıl içerisinde belediyelerin şirket anlayışına dönük yönetilmesini eleştiren Tanık, bu durumun halkın belediyelere olan güven duygusunu zedelediğini söyledi.

“TOPLUMCU BELEDİYE ÜRETEN BELEDİYEDİR”

Çankaya Belediyesi’nin kendi başkanlığında “Toplumcu Belediyecilik” anlayışını benimsediğini vurgulayan Başkan Tanık, “Toplumcu belediyecilik, ihtiyacı olana öncelik veren toplumun her kesimine sahip çıkan belediyedir” dedi. Tanık, kentin iyi yönetilmesinin ekonomisinin güçlü olmasıyla ilişkili olduğuna dikkat çekti. Safranbolu’nun her zaman yanında olduklarının ve olacaklarının sözünü veren Tanık, “Safranbolu İlçe örgütü kendi beldesinin sorunlarını kardeş gördüğü, örnek bulduğu belediyeyi davet ediyor. Bu Çankaya Belediyesi için büyük bir onurdur. Biz de bu çabanın içinde olacağız, örgütlü, aktif yurttaşlarımızla yola devam edeceğiz” dedi.

 SAFRANBOLU’YU ALMAK İÇİN BURDAYIZ

CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu ise Safranbolu ilçesinin Çankaya Belediyesinin deneyimlerinden faydalanmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Safranbolu CHP’li olursa her şey çok daha kolay olur. Topluluklar arası dayanışmayı örgütlemeye biz varız, onun için buradayız” dedi.  Daha sonra Safranbolu merkezinde alan çalışması yapan Tanık, Eski Safranbolu ve Yeni Safranbolu mahallelerini gezdi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı