´´TÜRK KADINI DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR´´

´´TÜRK KADINI DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR´´

İyi Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan kadın hareketinin en büyük öncüsü olduklarını ve burada yaptıkları Çalıştayında en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

Ankara İyi Parti İl Başkanlığı 1. Kadın Çalıştayı düzenledi. Yapılan Çalıştaya İl Başkanı Mesut Özarslan, Doç. Dr. Meşkure Yılmaz, Prof. Dr. Yelde Ongun, Prof. Dr. Bige Sükan, Doç. Dr. Pervin Ergun, Parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Biz kadın hareketinin en büyük öncüsüyüz

Mesut Özarslan´´ Ülkemiz çok büyük sıkıntılar içinden geçiyor eğitim alanında, hariciye meselelerinde ,sağlık alanında, tarım ve hayvancılık alanında ve daha bir çok meselelerde şuanda sıkıntılı bir cenderenin içerisinde ne olduğu belli olmayan bir hükümetin idaresinde. Biz diyoruz ki kadınlara uygulanan ülkemizdeki ötekileştirme, şiddet ve onlara gösterilen ehemsizlik olaylarının engellenmesi için biz İyi Parti olarak dur demeye geldik. Biz kadın hareketinin en büyük öncüsüyüz. Cumhuriyette Kara Fatma´larla, Nene Hatunlarla bu ülke bahşedildiyse bundan sonraki ülkenin geleceği adına da  kadın hareketinin öncüsü olarak ta Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız iktidar olcağız ve bu gidişe dur diyeceğiz´´ dedi

Sevgi Yalav kadınların hak ettiklere yere İyi Parti sayesinde geleceğini Türk kadının dünya kadınlarına tarihte örnek olacak davranışlarda bulunduklarını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

Yalav ´´Günümüzde kadının yeri ve önemi ile ilgili içi boş ve anlamsız tartışmalar yaşansa da Türk tarihinde kadının önemli bir yeri olmuştur. Kadın hakanın yanında hatun olarak oturmuş, onun yokluğunda beyliğe ve divana önderlik etmiş ve her daim birlik ve beraberliği sağlayan güç ve unsur olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadını bütün dünya kadınlarından önceki 5 mart 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkını almış eşit yurttaş olarak tüm dünya kadınlarına örnek olmuştur´´dedi.

Yalav:´´Bir gün bir kadın çıkarak Gazi paşanın 1919 da başlattığı ve emperyalist güçlere ve cehalete karşı yürütülen savaşın 2019 da ki özgür ve vatanperver sesi olur. Bunca haksızlığa ve zulme dur diyerek biz bu sese kulak veriyoruz ve Genel başkanımız Meral Akşener´i Cumhur başkan yapacağımıza buradan söz veriyoruz´´ diye konuştu.



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli