Türkiye’nin mükemmeli: Yenimahalle

Türkiye’nin mükemmeli: Yenimahalle

Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi (UKMM) tarafından 6 ana başlıkta 6 aylık bir incelemeye tabi tutulan Yenimahalle Belediyesi, güçlü mali yapısı, insan odaklı, örnek ve öncü hizmetleri ile Türkiye’de ilk defa Uluslararası Mükemmellik Ödülüne layık

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte ev sahipliği yaptı. Belediye yöneticilerinin ve personelinin tam kadro hazır bulunduğu bu anlamlı güne, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, belediye meclis üyeleri, UKMM’den yöneticiler ve muhtarlar katıldı.

 

100 ayrı kategoride inceleme

Kurumsal mükemmellik adına benzerlerinin önünde yer alan, daha çok vatandaş memnuniyeti oluşturabilen, bütçe hedeflerine ulaşan, çalışan motivasyonunu sağlanan kurum ve kuruluşları ödüllendiren UKMM, Yenimahalle Belediyesi’ni 6 ana başlık ve 100 ayrı kriterde inceleyerek değerlendirmeye tabi tuttu. 6 aylık bir süreçte 14 akademisyen ve birer Sayıştay ve Maliye uzmanı tarafından yapılan denetimlerde, Yenimahalle Belediyesi’nin son 5 yılı, yarınları içeren stratejik planları ile iç ve dış potansiyelleri, ayrıntılı bir değerlendirmeden geçti. Denetimlerden alnının akıyla çıkan Yenimahalle Belediyesi, tüm belediyelere örnek olacak bir başarıya imza attı.

 

“Bu ödül bir tesadüf değil”

“İçinde bulunduğumuz küreselleşmenin ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan birisi de hiç kuşkusuz en iyi olmak. Bu bir zorunluluk” diye sözlerine başlayan UKMM Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, “Kurumlar açısından baktığımızda şeffaflık, kontrol edilebilirlik, katılımcılık, verimlilik, Toplam Kalite Yönetimi ve iyi bir yönetişim en önemli hususlardır.  Bugün Yenimahalle Belediyesi’ne verilen bu ödül bundan dolayı çok önemli. Yenimahalle Belediyesi Türkiye’de Uluslararası Mükemmellik Ödülünü yerel yönetimleri bazında alan ilk ve tek belediyedir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran’ı tebrik ediyorum. Birçok kurumun denetlenmekten kaçtığı bir dönemde böyle bir ödüle aday olabilmek bile cesaret işidir. Çünkü siz A’dan Z’ye denetleniyorsunuz. Burada gerçekten güçlü ve başarılı bir liderlik var. Yenimahalle halkına inanan ve Yenimahalle halkının da kendisine güven duyduğu bir Başkan var. Bu ödülün bir tesadüf olmadığını “En İyi Stratejik Yönetim” ödülünde de görüyoruz. Yenimahalle açısından bu ödül bir ilk değil, son da olacağını düşünmüyorum. Başkan Yaşar ve tüm ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Bu ödülü ben değil, çalışanlarım aldı”

Böylesine önemli bir ödülü almaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Yaşar, “Biz siyasetçilerin, yöneticilerin esas ödülü, halktan aldıkları sevgidir. Sokağa çıktığınız zaman vatandaş sizi kucaklıyorsa, onların gönlünde yer buluyorsanız işte bundan büyük mutluluk yoktur. Biz bu başarıları, her kuruşu vatandaşa dokunan hizmetlerle, gecemizi gündüzümüze katarak, Cumartesi, Pazar demeden çalışarak, ötekileştirici değil, kucaklayıcı olarak elde ettik” dedi.

 

Göreve geldiği günden beri Yenimahalle’yi Türkiye’nin örnek alınan ilçesi yapmak için çalıştığının altını çizen Yaşar, “Yenimahalle’yi çok seviyorum. Hizmet etmek için buradayım. Bugüne kadar birçok önemli ödül aldık. Bugün bizi gururlandıran bir ödüle daha sahip oluyoruz. Bu ödülü, benimle beraber Yenimahalle halkına hizmet için alın teri döken, 40 derecede asfalt atan, -40 derecede çöp toplayan mesai arkadaşlarım adına alıyorum. Bu ödülü ben değil, onlar aldı. Ben sadece onlara ağabeylik yapıyorum, onları teşvik ediyorum. Eğer bugün Yenimahalle farklı bir çehreye bürünüyorsa, bu personelimizin başarısıdır” dedi.

Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’yi cumhuriyete yaraşır bir hale getirinceye kadar mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Yaşar, “Her yurttaşın yaşamaktan onur duyacağı bir Yenimahalle yaratmak tek hedefim” diye konuştu.

 “Haklı bir gurur yaşıyoruz”

Yenimahalle Belediyesi’nin CHP’nin sosyal demokrat anlayışını en iyi yansıtan belediyelerinden biri olduğunu kaydeden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bugün Yenimahalle Belediyesi için çok önemli bir günde sizlerle haklı bir gururu yaşıyorum. Bu ödülü belediyemiz alırken bizim de göğsümüz kabarıyor. Umarım Yenimahalle’nin bu başarısı bütün belediyelere örnek olur” dedi.

 

Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar da Yenimahalle’nin aldığı bu ödülden gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek başta Başkan Yaşar olmak üzere tüm katkıda bulunanlara teşekkür etti.

 

“Başka kurumlara emsal olacak”

Uluslararası Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ise belediye yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ederek, bin puan üzerinden yapılan değerlendirmede Yenimahalle Belediyesi’nin 952 gibi yüksek bir puan aldığını kaydetti. “Marifet iltifata tabidir” diyen Bilgin, “Belediyemiz rasyonel ve objektif davranarak Türkiye’de bu ödülü almaya hak kazanan ilk belediye oldu. Bu ödül, başarıyı teşvik edecek, motivasyonu artıracak ve başka kurumlara emsal olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Yaşar’a ödül ve berat takdimi yapıldı.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı