Türkmenler Kimlik İstiyor

Türkmenler Kimlik İstiyor

MHP Yenimahalle Kadın Kolları İŞİD zulmünden Ankara’ya sığınan Türkmenlere yardım eli uzatıyor. Barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan Türkmenler kimlik sahibi olmak istiyor.

Yenimahalle MHP Kadın Kolları Başkanı Emel Öztürk, çoğunluğu Kuzey Irak’taki Telafer şehrinden kaçak yollarla Türkiye’ye gelen yaklaşık bin beş yüz kadar Türkmen’in barınması, sağlık sorunlarının giderilmesi, yiyecek ve giyecek, ısınma ihtiyaçlarının giderilmesi için seferber olmuş durumda. Sosyal medya üzerinden yardım kampanyası düzenleyen Kadın Kolları Başkanlığı, Yenimahalle’de kiraladıkları 300 kadar evde ikamet eden mültecilerin çeşitli ihtiyaçlarını gönüllülerin yardım ve bağışları ile karşılamaya çalışıyor.

Çalışmak istiyorlar

Etimesgut Belediyesi ve Kızılay’ın da yardımlarını aldıklarını belirten Öztürk, mültecilerin çalışmak istediğini, dilencilik veya soygun yapamayacak kadar onurlu olduklarını, çoğunun memleketlerin de zanaat sahibi olduğunu ancak Türkiye’de kimlikleri olmadığı için hiçbir işte çalışmadıklarını, ev tutamadıklarını hatta hastaneye bile gidemediklerini söyledi. Başlarına gelebilecek en kötü şeyin ise kötü amaçlarla kaçırılma riski olduğunu belirten Öztürk, sığınmacıların önce mülteci olarak gösterilip kimlik verilmesi, sonra da çalışma izni verilerek iş imkânı sağlaması gerektiğini belirtti.

Kimlik numaralarında teşhir!

Daha önce bazı mültecilere verilen kimlik numaralarında, diğer mültecilerden farklı olarak 99 ile başlayan numaralar verilerek teşhir edilmek istendiklerini vurgulayan Öztürk, ‘Dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir millet kendi soydaşına bu şekilde davranmamıştır. Sağlık en temek insan hakkı olmasına rağmen kimliği olmadığı için 20 yaşında lösemili bir gencimiz hataneye alınmadı, masraflarını biz karşılamaya çalışıyoruz. 6 yaşındaki kalbi delik kızımız Ayşe Genel Başkanımız tarafından ameliyat ettirildi. Hamile bir hanım hastanede yatıyor, doğuma az kaldı. Yine doğum yapacak hanımlar var. Bu hanımlar nerde doğuracak, nasıl bakılacak uykularım kaçıyor’ şeklinde konuştu.

Kampta şiddete uğradılar

Sayıları giderek artan Türkmen mültecilerin 300 kadarı şu anda sınırda olduğu bilgisini aldıklarını aktaran Öztürk, Türkmenlerin ayrı kamplarının olmadığını, Ezidi ve Kobanililerin kamplarına yerleştirildiğini fakat burada Ezidiler tarafından şiddete uğradıklarını söyledi. Bakanlar Kurulu’nun Kobanililer ile ilgili yasanın çıkmasına rağmen Türkmenler için herhangi bir yasanın görüşülmediğini söyleyen Öztürk, 2 buçuk aydır bu şekilde çaba sarf ettiklerini, yardımda bulunmak isteyenlerin Facebooktan ‘  TC MHP Yenimahalle ilçe kadın kolları başkanlığı’ sitesinden kendilerine ulaşabileceklerini beyan etti.



Anahtar Kelimeler: Türkmenler Kimlik İstiyor

Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli