Ulus Yıkılıyor

Ulus Yıkılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra seçim propagandalarında vaad ettiği ama bir türlü gerçekleştiremediği projelerinde biri olan ‘Tarihi Kent Meydanı’ projesi için trampa (değiş-tokuş) protokolü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve SGK Başkanı Murat Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya’nın katıldığı protokol imza töreninde SGK’ya ait Ulus ve Anafartalar İş Merkezi ile Ulus Hali’ne karşılık Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ayrı gayrimenkulü trampa edildi.

 

Büyükşehir Belediyesi, trampa usulü ile alınan binaları yıkarak, SGK’nın yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü, Özel İdare’nin ve vatandaşın tapulu arazilerinin bulunduğu bölgede kent meydanını oluşturması planlıyor.

 

Çelik: “Ankara halkına hayırlı olsun”

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik imza töreninde yaptığı konuşmada, “Projenin Ankara halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

            Bakan Çelik, SGK’ya ilişkin kısa bir bilgi vererek, kurum olarak Ankara’nın birçok yerinden Ankaralılara ve Türkiye’ye hizmet sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Çelik, “Bunun getirdiği ciddi sorunlar, problemler var.  Hizmetin belli bir merkezden bir bütünlük içerisinde sürdürülmesi için derli toplu bir yer bulmak mümkün olmadı. Bu trampa neticesinde 120 bin metrekare olarak hedeflediğimiz bir merkez başkanlığı oluşturulacak.  Bu sayede onlarca yerde sürdürdüğümüz hizmetleri bir merkezden sürdürme imkanını elde etmiş olacağız. Bundan dolayı bu trampanın kurumumuz açısından da önem arz ettiğini özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Gökçek: “EGO’nun yerini haberimiz olmadan almışlar”

            Gökçek de sözlerine “Ankara’ya 21 seneden beri Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu kadar zamandan beri hayalimiz özellikle Ulus Tarihi Kent Merkezinin yeniden tanzim edilmesi ve düzenlenmesiydi” diyerek başladı. 

Gökçek, “Bunun için de en önemli olan konu Sosyal Güvenlik Kurumu elinde bulunan mevcut olan binaların Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiydi.  Bunun için çok çaba sarf ettik” dedi.

Aslında daha önce bu konuyla ilgili Bakan Çelik’in talimatı doğrultusunda SGK’nın binalarına karşılık EGO’nun eski yerinin verilmesi konusunda anlaştıklarını, ancak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne gidildiğine, buranın Büyükşehir Belediyesi’nin elinden çıktığını öğrendiklerini anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

 “Elimizden uçuvermiş. Başkent gazı alanlar haberimiz olmadan, avukatları aracılığıyla tapuları alıp, kendi şirketlerinin üstüne geçirmişler. 2 ay bundan haberimiz olmadı. Hemen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünü ayağa kaldırdık. Genel müdür ilgilendi ve tapumuzu geri aldık. Bunu da üzerinde kamu haczi olan bir yerin yasal olarak kesinlikle devredilmemesini sebep olarak göstererek, yaptık. Çünkü hiçbir şekilde üzerinde kamu haczi olan bir yerin devredilmesi mümkün değil. Bu yerde de kamu haczi vardı. Ama çok enteresandır. Bir ihtiyati tedbir kararı aldılar. Bu kararı 1,5 seneden beri kaldıramıyoruz. Gücümüz yetmiyor. Halen de mücadelemiz devam ediyor. Bunun için bu işi daha önce gerçekleştiremedik. Arkasından Sayın Bakanımız talimat verdi, yetkili arkadaşlarımız da bir araya geldiler ve bir takım arazilerimizle Ulus’taki mevcut olan binaların takası bugün itibariyle gerçekleşti.”

Gökçek, Ulus esnafı ile de görüşüleceğini, kimseyi mağdur etmeden mutabık kalarak projeyi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

 

Yazıcı: “Bu işin içerisinde olduğumuz için mutluyuz”

SGK Başkanı Murat Yazıcı, imza törenin arkasında 4 yıllık bir çalışma ve emek bulunduğunu kaydederek, “Bu noktada bizim de kurum olarak payımız olduğu için memnuniyetimizi ifade etmek isteriz” dedi.  

Proje içerisinde olmalarının amacını, “Kendi hizmet binası ihtiyaçlarımızı gidermek açısından bu işin içerisindeyiz” sözleriyle ifade eden Murat Yazıcı, “Ulus İş Merkezi, Anafartalar İş Merkezi ve Ulus Hali’ne karşılık 9 tane Büyükşehir Belediyesi’nden gayri menkul alıyoruz. Bu trampanın hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem Sosyal Güvenlik Kurumu’na hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu trampanın ekonomik değeri 370 milyon liradır” diye konuştu. Trampa edilecek arsanın yeri ise açıklanmadı.

Konuşmaların ardından iki kurum arasında trampanın sağlanmasını içeren Protokol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, SGK Başkanı Murat Yazıcı ve ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya tarafından imzalandı.  

 

 



Anahtar Kelimeler: Ulus Yıkılıyor

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli