Ümit Dikbayır kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Ümit Dikbayır kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ve partisinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti kasasındaki 132 milyon liranın eksik olması ve milletvekillerinden para istenmesi iddiaları gündeme gelmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayri resmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayri resmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım." tepkisinde bulunmuştu. Partideki kayıp para iddiasında adı geçen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı. Parti sözcüsü Zorlu: “İstifa eden arkadaşlar esas alınarak İYİ Parti'ye haksız ifadelerle bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz" diyerek,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

50+1 SİSTEMİNİN TAŞINMASI MÜMKÜN DEĞİL

Zorlu, Meral Akşener'in otelinde fuhuş yaptıran eski emniyet müdürleri hakkındaki açıklamasıyla ilgili bir soruya ise "Genel Başkanımız uzun yıllardır politikada ve bu ülkede İçişleri Bakanlığı yaptı. Genel Başkanımızın görüşlerinin iyi takip edilmesini tavsiye ediyorum. Genel Başkanımız konuyla ilgili bilgi ve detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile paylaşmıştır. Bu konuyu sonuçlandırma konusundaki kararlılığı noktasında partimiz adına Sayın Yerlikaya'ya teşekkürlerimizi sunuyorum" diye yanıt verdi.

Kürşat Zorlu Erdoğan’ın Almanya ziyareti sonrası uçakta  50+1 şartının değişmesi gerektiği açıklaması hakkında ise “Bu ülkede 50+1 sisteminin taşınması mümkün değil. Böylesine bir kutuplaşmayla ülkenin yönetilmesi mümkün değil” dedi.

'SAMAST'LA İLGİLİ EK İDDİANAMEYİ TAKİP EDECEĞİZ'

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesiyle ilgili de konuşan Zorlu, "Toplum vicdanını yaralayan böyle bir katliamın karşısında duruyoruz. O günlerde 18 yaşında olduğundan üst sınır olan 24 yılla cezalandırılmıştı. Şartlı salıverme olayı ülkemizde bir prosedür gibi işletiliyor. Toplum vicdanını böylesine yaralayan bir katliam karşısında komisyonun böyle bir yetkisi varsa bunu sonuna kadar kullanmasının daha yerinde olacağı kanaatindeyiz. Ek iddianameyi biz de takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı