Umut Evi müjdesi

Umut Evi müjdesi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Anakent Sağırlar Derneği´nin 21´inci Kuruluş Yıldönümü Balosu´na katıldı.

İlkadım Düğün Salonu´nda gerçekleşen baloda,  İşitme Engellilere özgü alkışlarla karşılanan Başkan Yaşar, engellilere aynı şekilde el sallayarak teşekkür etti. Programda engellilere müjde veren Yaşar, Umut Evi projesinin temelinin Mart ayı içinde Ankara´daki bütün engelli federasyonlarının ve derneklerinin katılımıyla atılacağını söyledi.

“Hedefimizin ötesine geçtik

İşaret dili ile ‘Arkadaş´ şarkısının çevirisini yapan işitme engelliler, büyük alkış alırken sahneye çıkan Başkan Yaşar, Derneğin 21´inci yıldönümünü kutladı ve engellilere yönelik yaptıkları hizmetlerden bahsetti.

“Bizler için sağlıklı insanın yaşam hakkı ne kadar önemliyse engelli yurttaşlarımızın hakları da o kadar önemlidir” diyen Yaşar,  “Belediye olarak hayatın her kesimine el uzatıyoruz. İlk defa Yenimahalle Belediyesi engellilerle ilgili somut adımlar attı. Omurilik Felçlileri Engeller Yaşam Merkezi´ni kurduk. Onların federasyonuna teslim ettik. İlk defa Yenimahalle´de zihinsel engelliler yaşam merkezini yaptık, Zihinsel Engelliler Derneği´ne verdik. Bununla da yetinmeyerek engelli sporlarına her türlü katkıyı veriyoruz. Belediyemizde engelliler birimimiz var ve başında da engelli bir arkadaşımız görev alıyor. Engelsiz bir Yenimahalle hedefiyle çalışırken, bu hedefin de ötesine geçtik” dedi. 

Yaşar, engellilere 2 müjde birden verdi

Engellilerin topluma kazandırılması için “Umut Evi” projesinin müjdesini veren Başkan Yaşar, projenin en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyerek, “Mart ayı içinde Ankara´daki bütün engelli federasyonlarının ve derneklerinin katılımıyla Batıkent´te Engelliler Umut Evi´nin temelini atıyoruz. Bu proje ile engellilerin hayatlarını kendi kendine idame ettirmeleri ve yaşama etkin bir biçimde katılmaları sağlanacak. Umut Evi projesi ile engelliler, kafeterya, yaşam odası, uygulama mutfağı, etkinlik-oyun odası, evcil hayvan parkı, hobi bahçesi, engelsiz parkı, galoş üretim atölyesi gibi uğraş alanlarıyla hem sosyal-kültürel faaliyetlere katılacak hem de üretim yapabilecek. Aynı zamanda derneğiniz yer sıkıntısı çekiyormuş bu yüzden sizlere Umut Evi açılana kadar çalışmalarınızı sürdürebileceğiniz bir yer tesis edeceğim” diye ifade etti.

İşitme engelliden Yaşar portreli yağlı boya tablosu

Yaşar´ın konuşmasının ardından çevirmen eşliğinde işaret dili ile konuşma yapan Derneğin Onursal Başkanı Mustafa Kurt ise “Yenimahalle sizin sayenizde çok gelişti. Engelliler adına da birçok faaliyet alanı ve dernek kuruldu. Engellilere olan hassasiyetiniz takdire şayan, size dernek üyelerimiz ve tüm engelli arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Balonun sonunda Başkan Yaşar´a plaket takdim eden Kurt, bir işitme engellinin yaptığı Yaşar´ın portresinden oluşan yağlı boya çalışmasını da Yaşar´a hediye etti. Derneğe daha nice yıllar dileyen Başkan Yaşar da dernek başkanına ve üyelerine plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.



Anahtar Kelimeler: Umut müjdesi

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli