Yaşar, “Tepeden tırnağa tasarruf”

Yaşar, “Tepeden tırnağa tasarruf”

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent ve Demetevler´de bulunan esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen esnaf ziyaretinde, dükkan sahipleri ve vatandaşla ülke sorunları ve mahalle halkının ihtiyaçları konuşuldu.

Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız

Türkiye´nin ekonomik bir darboğaz içinde olduğunu ve bunun etkilerinin günlük hayatta giderek daha fazla hissedildiğini söyleyen Yaşar, “Vatandaşımızın büyük sıkıntılar yaşadığı şu süreçte, herkes üzerine düşeni yapmalı, birlik ve beraberlik içerisinde emek vererek, üreterek, bu zor günleri atlatmalıyız. Hepimiz israftan kaçınmalı, tasarruf etmeliyiz. Bu konuda özellikle devleti yönetenlere büyük iş düşüyor. Her kurumda tasarruf edilmeli, gereksiz israflardan kaçınmalı ve en başta denetlenmeliyiz. Her kurum hesap vermelidir. Vatandaşın verdiği vergi nereye harcanıyor? Yetkili kurumlar tarafından denetlenmeli ve hesap verilmelidir. Hesap verilebilir düzeni sağlayamadığımız sürece, ülkemizde huzur ve güven ortamının oluşturulması mümkün değildir” diye konuştu.

Krizden çıkmanın yolunun daha çok üretmek olduğunun altını çizen Yaşar, “Türkiye´nin bu krizi kendi ayakları üzerinde durarak atlatması gerekir. Dış borcumuz artarak devam etmiş ve faizi ödenemeyecek konuma gelmiştir. Borçlanarak değil üreterek kazanırız. Üzerinde düşünmemiz gereken öncelikli konu tarım ve hayvancılıktır. Neye ihtiyacımız varsa her şeyi dışarıdan satın alıyoruz. Hayvancılık deseniz yine aynı durumlar geçerli. Satın aldığınız ette hastalık çıkıyor, vatandaşın sağlığı tehlikeye atılıyor. Hükümet yetkililerin ivedilikle tarım ve hayvancılık politikalarını yeniden gözden geçirerek, sil baştan bir planlama yapılarak, yerli üretim teşvik edilip, çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın sıkıntıları giderilmelidir” dedi.

Dolmuşçulardan Yaşar´a teşekkür

Kahvehanelerde vatandaşla sohbet eden ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Başkan Yaşar, Yenimahalle-Demetevler hattında çalışan dolmuş şoförleri ile görüşerek sıkıntılarını dinledi. Dolmuş esnafı adına konuşan Murat Kütükçü, “Zor günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar´a, çakırlar bölgesinde bizim için yapılması planlanan dolmuş durağı için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli