Yenimahalle Belediyesi’nden Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım Toplantısı

Yenimahalle Belediyesi’nden Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım Toplantısı

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım” toplantısında, “Millete hesap verme onurunu yaşıyoruz. Beraber olmalıyız, birlikte olmalıyız, birlikten güç doğacaksa gücümüzü göstermeliyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nin 13’üncü yıldönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlediği “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım” toplantısında, “Millete hesap verme onurunu yaşıyoruz. Beraber olmalıyız, birlikte olmalıyız, birlikten güç doğacaksa gücümüzü göstermeliyiz. Bundan en büyük yararı milletimiz görecektir” dedi.

Herkesle Kucaklaşacağız

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Millete hesap verme onurunu yaşıyoruz.Bayrağımız özgürce dalgalanacaktır, demokrasi içinde her birimiz düşüncelerimizi özgürce ifade edeceğiz, hiç kimsenin kimliğinin hiç kimsenin inancını yaşam tarzını sorgulamayacağız. Herkesle kucaklaşacağız. Ayrıştırdılar, böldüler, kin duymamızı sağlamak için çaba harcadılar. Ama inadına ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bizim vatan sevgimiz var, bizim bayrak sevgimiz var. Belediye başkanlarımız yapacaklarımızın bugünkü öncüleridir. Sizlerinde desteği ile iktidar olduğumuzda göreceksiniz hep birlikte millet ittifakını alkışlayacaksınız, bunun günü yakındır. Belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Millete hesap verme onurunu yaşıyorlar” dedi.

13 yıllık yolculuğa tanıklık ettiler

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın 13 yılın hesabını verdiği toplantı Başkan Yaşar’a yazılan rap şarkısı “Durma Kalk Şimdi Ayağa” adlı şarkının klipgösterimi ile başladı. Şarkının ardından sahne alan TUBİL Halk Dansları TopluluğuTürkiye'nin 7 bölgesine ait yöresel danslarla vatandaşları büyüledi.Toplantıda konuşan Başkan Yaşar, “Yenimahalle Belediye Başkanı adayı gösterildiğimde Yenimahalle halkının karşısına nasıl çıkacağımı ve neler vaat edeceğimi düşündüm. Bunu yaparken de 63 yıldır yaşadığım şehrimi geçmişinden gelen güzelliklerini kaybetmeden geleceğe nasıl taşırım diye kendime sordum. Ve nihayetinde ben, Yenimahalle’de yaşadığım gelenekleri, dostluğu, kardeşliği, dayanışma ruhunu kaybetmeden herkesin belediyesi olmayı kendime hedef olarak belirledim” dedi.

Bir başarı hikâyesi yazmayı başardık

Yaşar, “Bir kentin yöneticisi olabilir, o kentte belediye başkanı gibi önemli bir makamda oturuyor olabilirsin ancak sokağa çıktığında seni kimse kendi makamına yani evine, dükkânına çay içmeye davet etmiyorsa, kimse sana sarılmıyorsa, yüzüne gülmüyorsa oturduğun koltuğun da bir tabure kadar kıymeti yoktur. Belgesel filmimizde de izlediğiniz üzere siyasi baskılar ve siyasi hileler ile mücadele ettiğimiz üç seçim geçirdik. Büyük sermaye ve hükümet gücü ile mücadele ettik. İftiralarla karşılaştık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, biz mesai arkadaşlarımla birlikte bir başarı hikâyesi yazmayı başardık. Bunu da çok çalışarak, halkımıza güven vererek, samimiyetimizi yansıtarak, hemşerilerimizin sağduyusuna inanarak yaptık. 13 yıldır belediye başkanıyım. Evet, biz Yenimahalle’ye çok eser kazandırdık ancak Yenimahalle’deki bu tecrübemiz de Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar olarak bana çok şey kazandırdı” diye konuştu.

Gururla izledik

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Fethi Yaşar’ın sağlam bir akıl, sağlam bir irade ve gönlünü tüm insanlara açmış bir hoş görü anlayışıyla güzel hizmetlerini izledik gururlandık” diye ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  “Fethi Başkanımızın 13 yıldır ortaya koyduğu eserleri gururla izledik. Bundan sonra da devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Göreve geldikten sonra belediye başkanlarımız ile Ankara’ya farklı bir anlayış getirmeye çalıştık. Kimseyi ayırmadan bugüne kadar hizmet ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği başkenti dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek hepimizin boynunun borcudur” dedi.

13 Gurur Yılı Toplantısı için Yenimahalle’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ilçe belediye başkanlığı döneminden itibaren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı takip ettiğini söyledi. İmamoğlu, “ “Fethi Yaşar’ın ilçe belediye başkanı iken takip ettiğim, kimi zaman işbirliği yaptığımız, dertleştiğimiz bir ağabeyimiz olarak yanında olmak istedim. İnsan Başkentinde BüyükşehirBelediye Başkanı olarak Mansur Bey’in,  Yenimahalle’de Fethi Bey’in bu güzel çalışmalarını duyuncakendisini daha güvencede ve daha sağlam bir zeminde hissediyor. Fethi Yaşar abimizin belkide simgesi olacağı vicdanlı, ahlaklı, adaletli yöneticiler olmak için elimizden geleni yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Görüyoruz ki Fethi Başkanımızın enerjisi çok fazla, çok daha uzun yıllar ülkemize güzel hizmetleri olacak bunu bize hissettirdi” diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de “Eskişehir Belediye Başkanı olarak Ankara ve Yenimahalle belediyelerinin önünde saygı ile eğiliyorum. Başkan Yaşar, kişiliği, babacanlığı ve tevazusu ile tüm kalpleri fethediyor. Başkan Yaşar hepimizin kalbini fethetti” dedi.

Fethi Yaşar her zaman abimiz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Türkiye’de yapacağımız tek şey var Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak. Şayet bunu yapabilirsek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin çocukları olarak tarihte güzel adla anılacağız” dedi.

Deva Partisi Parti Sözcüsü İdris Şahin, “Yenimahalle de bugün bu salondaki coşkuya şahitlik etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yenimahallelilerin ve Ankaralıların gönlünde farklı bir yeri olan Fethi Başkanımıza bu fırsatı bize verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş de “iki şeyin önemli olduğuna inanıyorum güven ve umut. Allah güveninizi de umudunuzu da eksik etmesin” dedi.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Fethi Yaşar’a hepimizde Fethi Abi duygusunu yaşattığı için huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Camii ve Cemevinin temeli aynı anda atıldı

Toplantı sonunda katılımcılar, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi ve Macunköy Mahallesi Merkez Cami’nin temel atma törenleri için butona bastı. Salondaki protokol ve vatandaşlar, ekranlar aracılığı ile temelin atılışını canlı olarak izledi.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım Toplantısı’na TBMM Başkanvekili Haydar Akar, önceki genel başkanlar Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Millet İttifakı milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal da katıldı.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu