Yenimahalle´de hemşehri buluşması

Yenimahalle´de hemşehri buluşması

Yenimahalle Belediyesi´nin Gümüşhaneli bürokratları, hemşehrilerini iftar yemeğinde ağırladı. Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve belediye meclis üyesi Emre Aydın´ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeği, yaklaşık 800 Gümüşhaneliyi bir aray

Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Salonu´nda gerçekleşen iftar programında Gümüşhaneliler, hasret giderdi. İftara CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Gümüşhaneli İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Orhan Ünsal, Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Hamdi Arslan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Akşama ev sahipliği yapan Başkan Yardımcısı Aras, konuklarını kapıda karşılayarak, tek tek ilgilendi.

Esat Aydoğan ve Fazlı Çoban´ın seslendirdiği ilahiler ve Kur´an tilavetleri iftara ayrı bir anlam katarken davetliler, dualar eşliğinde oruç açtı.

“Ramazan´ın bereketi İslam aleminin üzerinde olsun”

Ramazan´ın bolluk ve bereket ayı olduğunu söyleyen Aras, “Bu güzel akşamda bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum, bizleri onurlandırdınız. Ramazan´ın bereketi, hepinizin ve tüm İslam aleminin üzerinde olsun. Birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın” dedi.

Fethi Yaşar´a övgü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Haluk Koç da kısa bir selamlama konuşmasıyla Gümüşhanelilere seslendi. Milletvekilliği süresince Gümüşhaneli her yurttaşın sorunlarını çözmede siyaset farkı gözetmeden katkıda bulunmaya hazır olduğu kaydeden Koç, iftar yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ederek “Yenimahalle´de olup da Fethi Başkanı anmadan olmaz. O, siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayan, herkese hizmete koşan, yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen bir Başkan” dedi.

Hükümetin Suriye politikasını eleştirdi

Türkiye´nin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Koç, “Siyaset kendi içinde problemlerle boğuşuyor. Ama bir yandan da yanı başımızda bir ateş yanıyor. 3-4 yıldır inatla yanlış sürdürülen bir Suriye politikasının başımıza açtığı bir çıbanla uğraşıyoruz. Önümüzdeki 24-48 saatte her türlü şeyin olabileceği bir döneme giriyoruz. O yüzden herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Ülke olarak kenetlenmek zorundayız. Güler yüzümüzle, sevgiyle bu ülkede birlikte yaşama iradesini herkesle paylaşmak zorundayız. Önümüzdeki günlerin Türkiye´ye ve Türk milletine sıkıntı değil, güzellik getirmesini diliyorum. Bugün bizi bir araya getiren arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MHP´li vekilden misafirperverlik vurgusu

Gümüşhane insanının misafirperverliğine dikkat çeken MHP Milletvekili Mustafa Canlı ise “Bu anlamlı ve güzel akşamda bir milletvekili olarak sizlerin karşısında olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Birlik ve beraberliğimizi korumak için böyle akşamların çok önemli olduğunu düşünüyorum ve hemşehri dayanışmasını çok önemsiyorum. Temenni ederim ki birlik beraberliğe ihtiyaç olduğu bu dönemde, bu birlikteliğimiz her zaman devam eder” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde hemşehriler, koyu sohbetler gerçekleştirip, hasret giderdi.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli