Yerli malı metrobüsler trafiğe çıktı

Yerli malı metrobüsler trafiğe çıktı

Büyükşehir Belediyesi araç filosunu, sipariş ettiği 500 metrobüsün ilk partisi olan 50 aracı alarak genişletti.

Araçların önümüzdeki haftadan itibaren trafikte olacağını belirten Belediye Başkanı Melih Gökçek, diğer otobüslerin de teslim alınması ile birlikte dünyanın en büyük doğalgazlı otobüs filosunun Başkentliler’in hizmetine gireceğini söyledi. Başkan Gökçek araçların tamamının Ankara’da üretilmesinin gururunu yaşadıklarının altını çizdi.

Ankara’da üretildi

Gökçek, 2013 mayıs ayına kadar geriye kalan araçların da teslim alınacağını belirterek şunları söyledi:
“Filomuzdaki bin 90 aracımıza ek olarak 50 doğalgazlı körüklü metrobüsü teslim aldık. Her ay 25’er araç olmak üzere almaya devam edeceğiz. Tanesine 285 bin euro verdik. Toplamda 297 milyon 658 bin lira harcamış olacağız. Otobüslerin tamamı Ankara’da üretildi. Ankaralı işçilerin ürünü olduğu için gurur kaynağı. Kendi ürettiğimiz otobüslerle yolculuk yapacağız.

Engellilere uygun

Klimalı ve kameralı otobüslerde GPS sistemi de bulunuyor. Her an takip edilebilen otobüslerde engelli yolcularımız için emniyet kemerli özel bir bölüm bulunuyor. Gerektiğinde yedi santimetreye kadar yana yatabilen bir platform var. Bu sayede engelli vatandaşlarımız rahat seyahat edebilecek.

Kendi şeridi olacak

Metrobüsün kendisine ait bir yolu olacak ama İstanbul’da olduğu gibi ‘metrobüs hattı’ değil. Sağ şeritte sarı bir yol ayıracağız. Gölbaşı pilot bölge gibi düşünülebilir. Halkımızın tepkisini ölçüp başarılı olursak, Ankara’nın diğer bölgelerine de uygularız.

Akıllı duraklar

BAŞKAN Gökçek, altı aya kadar akıllı otobüs duraklarını hizmete açmayı planladıklarını da söyleyerek, telefonlardan hangi otobüsün hangi saatte nereye gelebileceğini, hangi saatte hareket edebileceğini teknolojik olarak takip edebilme imkanı sunacaklarını açıkladı. Bu sayede Ankaralı vatandaşların tam zamanında beklemeden otobüse binebileceğini belirten Gökçek, “Her geçen gün daha modern bir ulaşım sistemine sahip olacağız” dedi.
 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı