Yetkin; 2019 Yerel Seçim´e Hazırız

Yetkin; 2019 Yerel Seçim´e Hazırız

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığına Atanan Yetkin Öztürk, yeniden yapılanma süreci ve yerel seçim hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 İl Yönetimine geldiğinizde, yönetim kadrosunu atamanız 28 gün sürdü. Bu süreçte neler yapıldı ve kadronuzu oluştururken hangi kriterleri esas aldınız?

Ana kriterimiz; kuruluştan bugüne kadar arkadaşlarımıza yaptığımız en büyük çağrımızda olduğu gibi hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun İYİ Parti çatısı altına girdikleri anda “VATANPERLİK” üniformalarını giymeleri olmuştur. Ancak terör örgütleriyle irtibatı olan kişilerle bizim yolumuz olmaz ve en ufak bir sızma girişimine dahi asla müsaade etmeyiz. Bu konuda çok kalın süzgeçlerimiz var.

Süre konusuna gelince; 28 gün boyunca İl Başkanlığı olarak günde 200 ila 400 kişi arasında ziyaretçi kabulü, yol haritası belirleme, toplumun her kesiminden gönüllü olarak komisyonlarımızda görev almak isteyenlerin araştırılması, 144 kişilik Yönetim Kurulumuzun ve 15 kişilik Disiplin Kurulumuzun oluşturulması, projelerin geliştirilmesi gibi pek çok faaliyeti gerçekleştirmiş olduk. 15 Ekim´de ilk Yönetim Kurulu Toplantımızı, 17 Ekim´de de ilk Disiplin Kurulu Toplantımızı yaptık.

- Bahsettiğiniz projeler nelerdir? Biraz açar mısınız?

Malumunuz belediye seçimlerinde sadece siyasi partiler ve adaylar yarışmıyor, büyük projeler de yarışıyor. Bu sebeple partimiz için üniversitelerden öğretim üyeleri ve gençler gönüllü olarak proje çalışmalarına başladılar, İl binamızın en üst katını gençlere tahsis ettik. En alt katımızda ise 150 kişilik bir konferans salonumuz var, burada da “İyi Siyaset Akademisi”ni kurduk. Tamamen gönüllülerden oluşan bir eğitim kadrosu; propaganda, konuşma teknikleri, ekonomi, belediyecilik, kanunlar ve mevzuatlarla ilgili bilgiler verecekler. Her 3 ayda 100 kişilik mezun vermeyi planlıyoruz ki bunlar belediye başkan adayları, meclis üyesi adaylarımız olacaktır. Belediye Başkan Adaylarımız netleştiği gün kendilerine onlarca projeyi bir kitapçık halinde sunmuş olacağız

-Ankara ilçeleri ve diğer illerin ilçelerindeki yenilenme süreci ne zaman tamamlanacak, başvurular ne zaman başlayacak? Ankara ilçelerinde sıkıntılar olduğu iddiaları doğru mudur?

Genel Başkanımızın talimatıyla 81 ilin tüm ilçe başkanlıklarının yönetimleriyle istifa etmeleri tavsiye edilince biz de Ankara´daki 25 ilçemize Tavsiye Kararı´nı tebliğ ettik. Kongrelerini yapmış tüm ilçelerin atamalarını Genel Merkezimiz yapacak, yapmayan ilçelerin ise atamasını İl Başkanlığı olarak bizler yapacağız. Herhangi bir sıkıntı yok, arkadaşlarımız yine toplantılarımıza katılmaktalar. İçlerinden belediye başkan aday adayı, meclis üyeliği aday adayı olacaklar var. Ekim sonuna kadar istifa süreci tamamlanmış olacak ve Genel Merkezimizin ilan edeceği başvuru tarihinden itibaren de başvurular alınacak. 25 ilçemize bir heyet gönderip, yerinde incelemeler yaptırıp, hazırlanan raporlar doğrultusunda İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı en iyi adayla yani ipi kiminle göğüsleyecekse, bu yarışa o adayla dahil olacak.

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayınız olarak Mansur Yavaş´ın adı sıkça zikrediliyor. Mansur Bey adayınız olacak mı?

Güçlü isimlerin Partimizle anılıyor olması bize gurur verir, İYİ Parti´nin doğru yolda olduğunu, emin adımlarla ilerlediğini gösterir. Şu anda partilerin %99´u adaylarını belirlemiş ve açıklamış değil.

Ankara İl Başkanlığı olarak şu anda Ankara Büyükşehir´e ve 25 ilçemize kilitlenmiş durumdayız. Ve inanıyoruz ki 31 Mart akşamı sadece Ankara Büyükşehir´i kazanmayacağız, 1 Nisan sabahı Türk siyasi tarihi yeniden şekillenecektir. Hamaset olsun diye değil yürekten söylüyorum. Bunu da her kademeden arkadaşımızın 5 ay boyunca gece gündüz yapacağı çalışmayla ispatlamış olacağız.

RÖPORTAJ: Orhan AYDAN-Betül SAYIN



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu