YILDIRIM; "BÜYÜK HEDEFLERE BAKAN KURUMLAR OLMALISINIZ"

YILDIRIM;

CHP Çankaya İlçe başkanı Fahri Yıldırım, Yerel Dernekler Federasyon Başkanları ile Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Genel Merkezi´nde bir araya geldi.

Toplantıya Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Çetin, Kızılırmak Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Akyüz, Aydos Dernekler Federasyonu Başkanı Zafer Kahyaoğlu, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Alime Güney, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Sedat Ilıman katıldı. 

Yerel Dernekler Federasyonlarının bir süredir sürdürdükleri konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Federasyon Başkanları; tek çatı altında toplanan federasyonların daha etkili çalışmalar yapacağı ve siyasete daha çok katkı vereceği yönünde fikir birliğinde görüş beyan ettiler.  

CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım toplantıda derneklerin üyelerine sadece seçim dönemlerinde değil her ortamda, AKP´nin eşit yurttaşlık hakkını reddetmesini yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. Yıldırım; söylemimiz, sol ve emekten yana, özgürlükten, adalet ve hukuktan yana olmalı. Aksi durumda küçük şeylerle mutlu olursunuz, Çankaya´da Muhtarlıkla mutlu olursunuz, Belediye Meclis Üyeliği ile mutlu olursunuz, Belediye Başkanlığı ile mutlu olursunuz. Takdir edersiniz ki Çankaya, Ankara´nın tamamı değil, Ankara da Türkiye´nin tamamı değil. Yani Türkiye´deki sınıf hareketinin, demokrasinin, özgürlük hareketinin bir parçası olmazsanız bir müddet sonra AKP faşizmi sizlerin de kapısını çalıp sizi üzmeye başlayacaktır, dedi. 

Yıldırım; dernekler, vakıflar, federasyonlar olması gereken direnç noktalarıdır. Ama bunların da siyasallaşması gerekir. Siyasallaştırmadığınız zaman sosyal ve kültürel faaliyetleriniz bir müddet sizleri idame ettirir ama ayakta kalmanızın temel noktalarını ve temel direğini oluşturmaz. Merkezde güçlü bir muhalefet hareketini buralardan örgütleyerek hayata geçirmek zorundasınız.

Tamamen dilimizi, söylemimizi, davranışlarımızı değiştirerek politik duruşumuzu farklılaştırarak bu bölgede AKP´yi baraj altında bırakırız diye düşünüyorum. Yoksa AKP hala burada 100 binin üzerinde oy alıyorsa bu AKP´nin başarısı değil kendine sol, sosyal demokrat diyen grupların, derneklerin partilerin zafiyetidir. 

Pursaklar´da, Sincan´da nasıl biz zorlanıyorsak sizler de kendi varlıklarınızı, duruşunuzu kabul ettirip AKP´yi Çankaya´da zorlatmalı hatta baraj altında bırakmalıyız. O nedenle bizler ve sizler kendi varlıklarımızı kabul ederek birlikte çok çalışmalıyız. Aksi takdirde kendi vatanımızda ikinci, üçüncü sınıf vatandaş durumuna düşer, kamudan pay almayan bir yapının üyeleri oluruz. "O nedenle küçük hedeflere yönelen federasyonlar ya da dernekler değil büyük hedeflere bakan kurumlar olmalı" diyen Yıldırım, bu anlamda tüm dernekler ve federasyonların tek çatı altında Konfederasyon olarak birleşme çabalarını çok olumlu bulduğunu söyledi. 

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli