YILLARDIR SÜREN 138 ADA PROBLEMİ SONA ERDİ

YILLARDIR SÜREN 138 ADA PROBLEMİ SONA ERDİ

Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, şehir merkezinde kooperatiflerine ait olan 138 ada 11 parselin tapu ve imar sorununu çözen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür ettiklerini söyledi.

 Yönetim kurulu üyeleriyle Birlikte Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı makamında ziyaret eden Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, ‘’ 25 yıl gibi Uzun yıllardan beri devam eden tapu ve imar sorunu her yıl bizim kongremizin gündem maddelerinde yer alıyordu devam eden sorun bir türlü çözülemiyordu. Esnaflarla bir araya geldiğimiz Mali Kongrede Başkan Mürsel Yıldızkaya sesimizi duydu, 25 yıldır çözülemeyen bu sorunumuzu çözdü. Tapumuzu aldık. Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya kangren haline gelen bu sorunu çözdüğü için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.  Siyasi çıkar gözetmeksizin Polatlı menfaatine hareket eden tüm ilgililere teşekkür eden Kıymaz, ‘’AK PARTİ ilçe başkanı Sayın Gazi Karaoğlu ve AK PARTİ meclis üyeleri aynı zamanda MHP meclis üyeleri esnafın sesini duyarak Polatlı için ortak değer anlayışıyla hareket etmiş olmalarından dolayı Hepsine Polatlı esnafı adına ve camiamız adına çok çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 Bir sorun yumağı halinde yıllardır bekleyen meselenin kısa sürede çözülmüş olmasının önemini vurgulayan KIYMAZ, ‘’Yakup Çelik zamanında bu problemin çözülmediğini hatırlattı, Şu anki başkan seçim sürecinde söz verdi ve çalışmalarını bitirdi."  diye konuştu.

 Başkan Kıymaz şunları söyledi: ‘’Kooperatifimize ait Cumhuriyet mah.si 138 ada 11 parselde yapılacak inşaatla ilgili verilen yetkilerin kullanımı hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi kararı alınmıştır. ayrıca yapılan araştırma ve incelemeler öngörüleri yapılarak Esnafımız için uygun koşulları sağlayacak Polatlı’da bulunan yeterlilik belgesi ve kabiliyetini taşıyan müteahhit firmalarının tercih edilmesi kararında mutabakat sağlanmıştır.  Şuan yapılaşmanın yapılacağı alanda mevcut bulunan esnaflarımızı mağdur etmeden kendilerine gerekli zamanın tanınacağını ifade eden Sayın Ertuğrul Kıymaz gerekli sürenin yasal mevzuatlara uygun hareket edilmesi amacıyla söz konusu inşaatın başlamasının gerek esnafımız açısından gerekse ilgili mevzuatlar ve üst merkez yönetimi ile yaptığımız istişareler neticesinde ilgili kuruluşlardan ve müteahhitlik firmalarından gelecek proje teklifler 15.07.2015 tarihine kadar değerlendirilecektir. Ayrıca taraflarla görüşmelerin başlatılması ön görülmüş olup bütün bunların sonucunda açık ve şeffaflık içinde her türlü hukuksal yapı içerisinde Esnaf Kefalet Kooperatifinin kendi kaynakları ile inşa edebileceği seçeneği değerlendirmeye alınmıştır. Bu konuda gerekli maliyet araştırmaları ve piyasa değerlendirme çalışmaları başlatılmıştır. Esnafımız için en uygun ve yararlı olan çalışma değerlendirilmeye alınacağı konusunda görüş birliğini oluşturduk. Herhangi bir aceleye mahal bırakmadan çalışmalarımız sürüyoruz.’’

Polatlı’nın sorunlarını çözmek, vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yönetime geldiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,  ‘’ uzunca bir dönem şehrin ortasında imar uygulaması anlamında sıkıntılı olan 138 Adadaki imar sorununu çözmüş bulunmaktayız. Bu alanın tapuları çıktı.  Bu konuda şahsım ve Belediye Meclis üyelerimiz inisiyatif aldılar. Bu işin süratle çözülmesi için inisiyatif kullandılar.  Bunu oradaki maliklerin lehine, tüm esnafların lehine bir karar çıktı.

 Ben  bu çözüme katkı vermekten, bu çözümün ortağı olmaktan çok mutluyum. Herkese, hepimize Polatlı’ya hayırlı olsun.

 Önümüzdeki süreçte Eti, Ankara,  Bozkurt ve Necatibey caddelerinin ortasında kalan çok kıymetli bu alanda Şehrimize yakışır otoparkı vs. olan iş yerleri açılır. Bu alan şuanda Polatlımızın güzelliğine yakışmamaktadır. Burada modern güzel yaşam alanlarının oluşacağına inanıyorum.  Bu güne kadar eğilinmemiş sorunlarına el atarak Polatlımızı biraz daha   güzelleştirmeye,  daha yaşanabilir hale getireceğiz. Tekrar bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ şeklinde konuştu.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli