Yılmaz: Tuna Diktatör Gibi Davranıyor!

Yılmaz: Tuna Diktatör Gibi Davranıyor!

Sincan Belediyesi Şubat 2015 tarihinde yapılan meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP meclis üyesi Hamdi Yılmaz verdikleri önergelerin cevaplanması dolayısıyla İç işleri Bakanlığına başvurduğunu bundan sonra da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusund

‘Önergelere yanıt alamıyoruz’

Hamdi Yılmaz konuşmasında yaklaşık 10 aydır mecliste görev yaptıklarını bu süre zarfında verdikleri sözlü ve yazılı önergelere cevap alamadıklarını bu nedenle 11 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliğine yazdığı dilekçelerin ancak 6 ay sonra cevap alabildiklerini söyledi. Yılmaz ‘bundan sonraki önergeleri de belediye başkanını aşarak bakanlığa, kaymakamlığa veya valiliğe mi verelim’ dedi.

Protokol sır gibi saklanıyor

Konuşmasının meclis tutanaklarına geçmesini isteyen Yılmaz, Sincan Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolü istediğini, protokolün devlet sırrı gibi sakladığını, ne meclisin ne de hak sahiplerinin bilgisi olmadığını dile getirdi. Bu konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını beyan eden Yılmaz, başta belediye başkanı olmak üzere müdürlerin muhalefet meclis üyelerini muhatap görmemelerini sert dille eleştirdi.

‘İslamiyet’i kullanarak kendi reklamını yapıyor!’

Muharrem ayında dağıtılan aşure kutularının üzerinde Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın resminin yer almasını İslamiyet’i kullanarak Sincan halkının parası ile kendi reklamını yaptığını şeklinde eleştiren Yılmaz, ‘Reklam yapacaksan biz bir önerge verelim sizde destekleyin tüm emlak vergi makbuzlarda ve diğer bina iskanlarında Mustafa Tuna  başkanımızın resimleri olsun’ dedi. Ayrıca Yılmaz belediyenin gereğinden fazla tanıtım broşürü olduğuna da değindi.

‘Kendine ait projesi yok’

Belediyenin kendine ait projelerinin yeterli olmadığına vurgu yapan Yılmaz, projelerin büyükşehir ve bakanlıklar tarafından yapıldığını, hangi projenin hangi kuruluş tarafından yapıldığının belli olmadığı gibi çevre yolunun belediyeye ait olmayan kara yollarının ve köprülü kavşağından bahsedildiğini 7 adet alt geçit 700 metre viyadük 5 adet üst geçit gibi projelerin belediyeninmiş gibi yansıtıldığını belirtti. 500 Milyar Dolar gibi paraların yatırıldığı projelerin halkın istememesi üzerine yapılmadığını, zaten projeler yapılırken halka sorulmadığını söyleyen kendisi de emlak sektöründe faaliyet gösteren Yılmaz, Tuna’ya diktatör gibi davrandığını, ‘ güzel projeler üretin bizlerde yardımcı olalım’ dedi.

 



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli