Orhan Aydan


Ankara CHP İl Nereye Koşuyor?

Ankara CHP İl Nereye Koşuyor?


CHP Ankara İl yönetimi göreve geldiğinden beri Cumhuriyet Halk Partisi adına hatalar oluştururken en son Yenimahalle İlçe Başkanlığı üzerinde yaptıkları tasarrufla yenilgiye uğradılar. CHP MYK’sı il yönetimine dur, Yenimahalle İlçe’ye devam kararı verdi.

CHP`nin ülkeyi 50 yıl önceki Türkiye zannetmesi ve Alevi vatandaşları kullanarak oy yüzdesini 1-2 puan yükseltmeye çalışması, taktiğidir. 

Ortaçağ zihniyetinin ürünü olan ‘Mezhepçilik’ ayrımcılığını kullanarak kendisinin muhalefet olduğu bir ülkede iktidar partisini yıpratmak ve ‘işte benim dediğim oldu’ diyebilmek için uyguladığı ucuz, bir o kadar da tehlikeli bir oyun.

CHP Ankara`da güçlü bir oy potansiyeline sahip. ( Ama her ne hikmetse son yıllarda Ankara halkı CHP’ye güvenmemiştir.)

Türkiye CHP’nin umurunda değil ki Ankara ve Ankara`da yaşayanlar İl Başkanı Necati Yılmaz`ın umurunda olsun. Yılmaz`ın tek bir hedefi var; Ankara`da her iki kişiden birinin oyunu alan iktidarı ne pahasına olursa olsun yıpratmak değil, zar zor aldığı il başkanlık koltuğuna yapışmak…


İşte bu düşüncenin ürünü Yılmaz, tek renkli mozaik yapılanmanın hazır üstüne oturmuşken Mezhep çatışmalarına seyirci kalarak ``az olsun bizden olsun`` düşüncesi ile Ankara örgütünü çıkmazın içine sürüklemektedir. CHP il yönetimin basiretsizliği, siyaseti iyi okuyamaması, dolayısıyla örgütü çıkmaza sokması, takım oyunu oynayamaması, plan ve projelerinin olmayışıyla örgütün başarılı olması bu il örgütü ile hayalden öteye gitmez.

Ankara’da başarıları ile kamuoyuna mal olmuş Yenimahalle Belediyesi ve ilçe örgütü yıllardır Mezhep çatışması ortasında kalmış iken son belediye seçimlerinde tüm olumsuzluklara rağmen ilçe ve belediyenin üstün başarıları nedeniyle %60 oyla kazanılan ilçede mezhep çatışmaları hala devam etmekte. Yenimahalle’de yaşanan ve yaşanacakların tek sorumlusu bilinmektedir.

Çünkü Ankara’da yaşayan ne Sünnilerde ne de Alevilerde birbirlerine karşı en ufak bir olumsuzluk olmadığı gibi “şimdi birbirimize daha çok sarılma zamanıdır” diyenlerin sayısı da oldukça fazladır.

 2011’de milletvekili adayı15.04.2012’de olaylı geçen CHP 9. Olağan Ankara İl Kongresi’nde yenilgiye uğrayan Necati Yılmaz 30 Haziran 2014 tarihinde il başkanlığına seçildikten sonra il yönetiminde tartışmalara neden olan Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Artandaş’ın aynı zamanda Yenimahalle İlçe yönetiminde de oluşu ve Kemal Kasap’ın ilçe yönetim yedeğinin yedeğinden İlçe yönetimine alınması akabinde konunun yargıya taşınarak tüzük gereği ilçenin düşmesi talep edilmişken suskun kalan il başkanı Necati Yılmaz ve yönetimi her ne olduysa olağanüstü toplanan İl yönetimi hiçbir dayanağı olmadan 30.10.2014 – 254 sayılı kararı ile CHP genel merkezine Yenimahalle İlçe örgütünün düşürülmesi kararı 05.10.2014 tarihinde MYK tarafından görüşülmüş 2014/4006 kararı ile il yönetiminin kararını olumsuz karşılayarak Yenimahalle İlçe Örgütünün göreve devamı doğrultusunda oy birliği ile karar vermiştir.

Şimdi soru şu; Bu kararı almanızda etken olan şey birilerinin baskısı mı yoksa koltuk sevdası mı?

Göreve geldiğinizde bu şartlar oluşmuşken neden gününde işlev yapılmadı da seçimlere ramak kala gündeme geldi?

İl yönetiminin kararına MYK’dan gelen redde rağmen görevlerine devam mı edecekler, istifa mı edecekleri merak konusu.
Sayın Yılmaz, Sırça koltuğunuzdan kalkın ve halkın içine girin. Gençlerin, akil insanların ve sizden olmayan insanların ne düşündüğüne iyi bakın. 
Çünkü Ankara, bu düşünceye alet olmayacak kadar büyük düşünen, sağduyulu akil insanların bol olduğu “Sunni-Alevi Kardeştir” diyen bir kitleyi barındırmaktadır. 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15