Recai Irmak


BAY KEMAL!

BAY KEMAL!


Değerli dostlar, Bay Kemal Üniversite öğrencilerimizin KYK larına ait faizlerinin alınmaması için ana muhalefet Lideri olarak iktidarı birçok kez uyarmış ve bunun sonucunda, iktidar bahse konu faizin alınmayacağına ilişkin düzenlemeyi yapmak zorunda kalmıştır. Elbette ki bu yetki iktidarın elindeydi ve muhalefetin bu önerisini kabullendi seçim arifesinde.  

Bu durum karşısında öğrenciler elbette ki, Sayın Kılıçtaroğlu’na teşekkür ettiler ve sosyal medyada rekor bir teşekkür mesajı patlaması oldu.

Daha önce de Elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması konusunda muhalefetin çok ısrarı sonucu yine kaldırılmıştı ama hiç kimseden bir teşekkür gelmemişti. Rakam fatura bazında sembolik olduğu için mi?  Sanmıyorum.

Daha sonra 3600 Ek gösterge meselesini asla unutmayan ve her fırsatta bunu iktidara hatırlatan Sayın Bay Kemal olmak üzere muhalefet partilerinin ısrarı üzerine her ne kadar kanunun çıktığı tarih itibariyle olmasa da 2023 yılı ocak ayından geçerli olması sağlanmıştır. Yıllarca muhalefet tarafından bu konuda verilen önergeler maalesef AKP ve MHP oyları ile defalarca reddedildiğini unutmamak gerekir.

 Yine emeklilere ikişer maaş veya iki asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini defalarca gündeme getirdiği gibi, TBMM teklifte bulunulmasına rağmen yine AKP ve MHP oyları ile reddedildiği halde bu ısrarını sürdürmesi sonucu emeklilere ancak 1000.TL verilmesi hususunda iktidarı mecbur etmişti.

Yine 15 yıldır başta iktidar partisi olmak üzere her parti EYT sorununu çözme sözü verdiği halde Muhalefet tarafından TBMM ye verilen önergeler her defasında yine AKP ve MHP oyları ile reddedil. Ancak Bay Kemal ve diğer muhalefet partileri bu konuda baskıları arttırmış ve şuan da seçimlerden önce ele alındığını Çalışma Bakanının açıklamasından anlıyoruz ki, bunun yine muhalefetin bir başarısı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Ancak şu farkı görmemiz gerek, (Z) kuşağı dediğimiz gençlerimiz kime teşekkür edeceğini bilirken, kime nasıl tepki koyacağını bildiğini görmezden gelemeyiz. Evvelce ikramiyemi vardı diyen emekli dostların bir kısmı bunu bir lütuf görürken, bütçe yok böyle bir ikramiye,  veremeyiz denirken, bunun muhalefetin baskısı ile verildiğini dahi sorgulayamayan emekliye gerçekten bir şey demiyorum. Demek ki istendiğinde  verilebiliyormuş diyemiyorlar. Kaldı ki iktidar bütün bunları söz verildiği halde normal şartlarda değil hep seçim arifesinde muhalefetin,   bastırması sonucu yapıldığını göremiyorlar.

Mektuplaşma yıllarında Mektup zarflarına, (Bay asım, Bay Ayşe) şeklinde nezaketle adresi de altına yazarak mektuplaş ılırdı. Bay Kemal deyimi aslında nezaketi barındıran bir hitap şeklidir.İşte  gerçekten Bay Kemal oldu, Bay Kemal oldu ve herkes bunu benimsedi.

Belki aşağılamak için söyleniyordu ama Bay kemal nasıl bir Bay Kemal’i Millete anlattı. Evet Bay Kemal’in en ufak bir defosu yok, Gazi Üniversitesi (Akademi) den mezun, hesap uzmanlığından gelmiş çocuklarının adını filan bilen olmadığı gibi ne iş yaptığını bile kimse bilmez. Tevazu sahibi bir insan, kimseye de hakaret etmez. TUİK, SADAT, BEŞLİ bir yerde ye gerekli ayarı verirken, bazı Rektörleri de  kayyum olmayın diyerek uyarması asla küçümsenemez.

Zaten bu güne kadar İktidar sahipleri, muhalefeti hiç ama hiç dinlemedi, muhalefetin hiçbir teklifini dikkate almadığı gibi, getirilen önerilere en ufak bir saygı göstermedi bunun altını çizmek gerekir. Oysaki İktidarlar başarılı olabilmeleri için muhalefeti dinlemelidirler. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi muhalefettir. Özgür muhalefet yoksa asla demokrasiden bahsedilemez.

İktidar,  iyi günlerde başarılarını millete büyük bir başarı öyküsü içinde anlatırken, geçmişi kötüler, başarısızlıkları önce muhalefete, sonra dış mihraklara ve küresel olaylara, bağlayıp yanlışını asla kabul etmez ama tabi ki, Güneş balçıkla sıvanmaz..

Duvara tosladığında birçok yanlışların nedeni anlaşıldığında geç kalınmış olur. Kaybeden İktidar, sadece iktidarını kaybeder ama esas kaybeden,  Millettir.

Değerli dostlar, 4 Temmuz 2003 te askerlerimizin kafasına çuval geçirildiğinde muhalefet dinlenmeliydi, ne oldu işte o gün Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alınmıştı ve çökertme harekatı başlamıştı. Müzik notası dedik geçtik.

Muhalefet F Tipi yapılanma derken, liderine Hoca efendi faaliyetlerine hizmet hareketi deniliyordu, hatta Rahmetli Kamer genç TBMM kürsüsünden,  İktidarı uyarırken, üzerine yürüyen iktidar vekillerin, Fetullah denen adamla boy, boy fotoğraf çekildiği, bakan olmak için sıraya girdikleri, bürokratlar terfi etmek, iş adamları ihale kapmak, yalaka gazeteciler medyada yer alabilmek için Prensilvanya’ ya akın, akın gittiklerini unutmamak gerekir.

Kıbrıs ta, Rauf Denktaş’a rağmen ‘’Çözümsüzlük çözüm değil’’ denilerek Rauf Denktaş’ın yanında yer alan muhalefet asla dinlenmedi. Sonuç, Birleşmiş milletler genel sekreteri  Kofi Annan tarafından hazırlanan  plan için 24 Nisan 2004 tarihinde halkoylaması yapıldı neyse ki Rum tarafından reddedildi ve yanlıştan dönüldü.

ERGENEKON davaları bir kumpastı ve bu kumpası muhalefet avazı çıktığı kadar dile getirirken bağırsak temizliğinden bahsedilmesi söz konusuydu. Ne oldu? Ülke yıllarını kaybetti, bazı değerlerini yitirdi TSK çökertildi.

Salih Müslim PYD lideri, kırmızı halılarla karşılandı, kırmızı pasaport verildi, muhalefet yanlış oluyor diye adeta yırtındı, dinleyen olmadı. Şimdi PYD lideri Salih Müslim Kuzey Suriye’ de Özerk bölgeyi kurdu.

12 Eylül 2010 tarihinde yirmi altı maddelik bir Anayasa değişikliği içeren paket, TBMM tarafından kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından referanduma sunuldu. Muhalefet bunun yanlış olduğunu, kuvvetler ayrımının sonu olacağını ve Fetö nün kurumları daha kolay ele geçireceğini söylese de yetmez ama evetçiler ile  Anayasa değiştirildi, sonuç 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain kalkışma ve sonrasında Askeri liseler ve benzeri kurumlar çökertildi, adeta rejim değişti.

Suriye politikasının yanlış olduğunu söyleyen muhalefet, dinlenmedi, sonuç şimdi Esad ile görüşmenin yolları aranıyor.

Mısır da darbeci SİSİ diyerek ilişkiler koparıldı, muhalefet dinlenmedi sonuç yeniden görüşmenin yolları araştırılır oldu.

Açılım saçılım böyle olmaz, Mecliste çözelim denildi, dinlemedik, megri, megri söyledik, Kobaniye yardım gönderdik, peşmergeye topraklarımızı kullandırdık,  sonuç hendekler kazıldı.

2018 yılından bu yana, ekonomik kriz kapıda, merkez bankasının özerkliğine dikkat edilmeli, Dünyada olduğu gibi politik faizlerin artırılması gerektiği söylendiğinde, muhalefet dikkate alınmadı. Sonuç Dolar 18,85TL. Euro 19.01TL.

Bu ve buna benzer daha nice konuları sıralamak mümkün.

Herkese hayırlı haftalar değerli dostlar.

 

 

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14