Büzkaya; derneğin  kuruluşundan itibaren yapmış oldukları alışmalar neticesinde sağlık bakanlığının hazırlamış olduğu yayına hazır olan yönetmenliği  bir yıl yayınlanmasını erteleterek yönetmenlik içerisinde bir kısım değişiklikleri sağladıklarını,  bu maddelerde  sorumlu müdür olarak  Odyolog, odypmetrist bulundurulması  zorunluluğunu bakanlık yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu firma çalışanlarının eğitime tabi tutulmasını  bu eğitim sonucunda sorumlu müdür atanmasını ve başarılı kursiyerlere sertifikaları verilerek göreve başlamalarını sağladığını belirtti.
          Büzkaya ; hala türkiyede 10 ilimizde işitme merkezlerinin olmadığına vurgu yaparak Türkiyede sektör bazında tek dernek olduklarını,Sağlık Bakanlığı, SGK  ve diğer kurum ve kuruluşlarda temsil  ettiklerini aynı zamanda  tüm illerde koordineli ve disiplinli çalışma yapılması amaçlamaktadır dedi.   
  Büzkaya ; halkın kaliteli ve iyi hizmet alabilmeleri için sorumlu ve uzman  kişilerce hizmet verilmesi  gerektiğini,halkın ruhsatlı merkezlerden cihazlarını temin etmeleri halinde yaşanabilecek sorunları dernek aracılığı ile çözebileceklerini dile getirdi.
Ankara
04.11.2025