EGO´dan Cinsiyetçi Uygulama

EGO´dan Cinsiyetçi Uygulama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, otobüs ve metrolarda manyetik kartlarını okutan öğrencilerin cinsiyetlerini ‘Bay, bayan´ diye sesli anonsla kart okuyucudan duyurmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi´ne ait metro ve otobüslerde, manyetik kart okuyucu cihazlara cinsiyet anonsu eklendi. Öğrenci ve öğretmen kartı kullanan Ankaralılar, kartlarını okuttuklarında “Öğrenci Bay” - “Öğrenci Bayan” anonsuyla karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı EGO, uygulamanın “usulsüz kullanımı önleme” gerekçesiyle yaşama geçirildiğini savundu. 

Yaklaşık 2 yıldır kullanımda olan manyetik kartların “tam, indirimli, serbest” çeşitleri bulunurken Büyükşehir Belediyesi ücretsiz kullanımı olan “serbest kartları” da hangi gerekçeyle kart sahibine verdiğini anons ile duyuruyor. 



Anahtar Kelimeler: Cinsiyetçi Uygulama

Ankara

18.09.2025

  • İMSAK 05:01
  • GÜNEŞ 06:25
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:00
  • YATSI 20:19
  • Perşembe 16.7 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.5 ° / 8.7 ° Güneşli