Hukukçular Yenimahalle´de buluştu

Hukukçular Yenimahalle´de buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Yenimahalle Belediyesi´nin ev sahipliğinde Yargıtay üyelerine özel bir konser verdi.

Yargıtay´ın kuruluşunun 150´inci yılı etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen konserde Yeryüzünde Türkçe konuşulantüm bölgelerin geleneksel müzikleri dinleyicilere doyumsuz anlar yaşattı.

Türk Dünyası´ndan esintiler

Abdullah Alper Kurbani´ninyönetiminde faaliyetlerini sürdüren topluluk, programa Çanakkale Türküsü ile başladı. Konserin ilerleyen dakikalarında Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Başkordistan, Çuvaşistan, Hakasya, Saha-Yakutistan, Tıva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kerkük, Bosna-Hersek, Makedonya gibiTürk dünyası ülkelerden eserler seslendirdi.

Birbirinden güzel ezgilerin yankılandığı konserde, Gökçe Küçükbakar, Ali Şar ve Fatih AhmedTektemur da danslarıyla büyüledi.

Alkışlarla sahneye eşlik eden Yargıtay üyeleri yaklaşık 2 saat süren konserle unutulmaz bir gece yaşadı.



Ankara

01.04.2026

  • İMSAK 05:14
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:46
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:57
  • Çarşamba 15.4 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu