İlginizi Çekebilir
Operada Aşık Veysel Türküleri
Ankara Devlet Opera ve Balesi Aşık Veysel Şatıroğlunun türkülerini perdeye taşıdı. Tek perdelik dans tiyatrosu 7 Şubatta gösterimde.
Aşık Veyselin ölümünün 41. Yılı anısına sergilenen tek perdelik dans tiyatrosu, Aşık Veysein hayatı ve yaşam felsefesinden esinlenilerek yazıldı. 21 Mart, 23 Nisan, 2 Mayıs ve 27 Mayısta da gösterimi olan eser, Aşık Veyselin türkülerinden yola çıkılarak şekillendirildi.
Dostlar beni hatırlasın ; Her şeyde bir döngü vardır. Başlangıçta tektir her şey. Dini, dili, cinsiyeti, mezhebi yoktur. Her şey kendi için kurgulanmış gerçeği yaşar, ardından izler bırakarak. Her doğum, her başlangıç kendi ölümüdür aslında yaşayanın. Her yok oluşla yaşar aslında canlı büyüyerek. Ölerek, bölünerek çoğalır. Gidenin ardından bıraktığı izden gider ardından gelenler. Her giden ağacına kavuşur sessizce. Geriye ise o ağacın dallarında tünemiş, sırasını bekleyen kuşlar kalır sadece?
Ankara
31.03.2026
- İMSAK 05:16
- GÜNEŞ 06:43
- ÖĞLE 13:13
- İKİNDİ 16:46
- AKŞAM 19:34
- YATSI 20:56
- Salı 9.8 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.4 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 14.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu


